Hrvatska
Regija
Druga ABA liga kreće na jesen, poznato 10 od 12 članova

Druga ABA liga kreće na jesen, poznato 10 od 12 članova

Autor: Branko Tabak

Imena preostala dva sudionika saznat ćemo nakon dva kruga kvalifikacija.

Druga ABA liga starta ove sezone i brojit će 12 članova. Ovu je odluku danas u Beogradu donijela Skupština ABA lige koja je definirala 10 sudionika drugorazrednog regionalnog natjecanja. Osim Splita tu će biti Krka i Rogaška iz Slovenije, Bosna i Zrinjski iz Bosne i Hercegovine, Dynamic i Borac Čačak iz Srbije, Teodo i Lovćen iz Crne Gore te Ohrid iz Makedonije. Posljednja dva sudionika bit će određena nakon dva kvalifikacijska turnira.

Prvi kvalifikacijski turnir bit će organiziran samo za klubove iz Bosne i Hercegovine i to Mladost Mrkonjić Grad, Široki Brijeg i Sloboda Tuzla. Pobjednik ovog kvalifikacijskog turnira kvalificira se za drugi kvalifikacijski turnir, gdje će se pridružiti Primorskoj, Vršcu i Sutjesci.

Drugi i konačni kvalifikacijski turnir održat će se 27. i 29. rujna u Laktašima. S četiri sudionika (Primorska, Vršac, Sutjeska i pobjednik prvog kvalifikacijskog turnira za BiH klubove). Na kvalifikacijskim turnirima igra svak sa svakim, a dvoje prvoplasiranih ostvarit će plasman u Drugu ABA ligu.

Prvak Druge ABA lige izborit će pravo nastupa u Prvoj ABA ligi koja je zbog ovih promjena povećala maksimalni broj članova iz iste države s četiri na pet.