Hrvatska
Druga liga Sjever: Bjelovar šokirao Međimurje

Druga liga Sjever: Bjelovar šokirao Međimurje

Autor: Teo Cilar

Najdramatičnije utakmica odigrana je u Ludbregu gdje je mladi Roko Turek pogodio za pobjedu svojeg Grafičara protiv Virovitice dok je drugoplasirana Koprivnica preokrenula 17 poena minusa s poluvremena za pobjedu protiv Labrade.

Niti u 11. kolu Druge lige Sjever nije nedostajalo uzbuđenja, a najzanimljivije je bilo u Bjelovaru, Koprivnici i Ludbregu gdje su se na kraju jako veselili domaći košarkaši i njihovi navijači.

Međimurje je nakon velike pobjede u prošlom kolu protiv vodećeg Podravca u Bjelovar doputovalo kao veliki favorit unatoč tome što su igrali bez najboljeg igrača Danijela Krajačića koji je dobio poštedu zbog bolova u koljenu.

Međimurje je krenulo dobro i nakon prve četvrtine vodilo s četiri poena prednosti, ali onda je uslijedila druga četvrtina u kojoj ih je Bjelovar potpuno nadigrao i dobio taj period s 24:9. Domaćini su u posljednjih 30 sekundi prvog poluvremena uspjeli ubaciti sedam poena i na odmor otići s 11 poena prednosti.

Košarkaši Međimurja uspjeli su se vratiti u drugom poluvremenu, pa čak i povesti, ali Bjelovar je na kraju uspio izdržati sve nalete gostiju iz Čakovca pa je na kraju upisao zasluženu pobjedu 69:62. Šobak je predvodio Bjelovar s 19 poena, Vrinjanin je zabio 17, a Geček 16 poena. Kod Međimurja najbolji Stjepan Kranjčec s 15 poena.


Grafičar i Virovitica u svoju su utakmicu ušli oslabljeni. Falilo je po nekoliko igrača sa svake strane. Domaćini su u posljednju dionicu ušli s 8 poena prednosti i činilo se kako će utakmicu mirno privesti kraju. Borbeni gosti nisu se predavali i u samoj završnici uspjevaju izjednačiti. Ukazao se tada kod domaćina mladi talenat Roko Turek koji na osam sekundi do kraja postiže pobjednički koš za 89:87 i veliko slavlje kako igrača, tako i navijača na tribinama. Luka Prprović najbolji kod Grafičara s 25 poena, Andro Svaty je ubacio 20, a junak utakmice Turek 12 poena. Kod gostiju nezaustavljiv Pavlović s 30 poena. 

Veliko slavlje navijača Grafičara


Još jedna dramatična utakmica odigrana je u Koprivnici gdje je Labradi 1970-Žurko malo nedostajalo da napravi veliko iznenađenje i slavi protiv drugoplasiranog sastava lige. Igrači trenerice Nene Mravlinčić šokirali su domaćine u prvom poluvremenu nakon kojeg su imali 17 poena prednosti. 

Drugo poluvrijeme, druga priča. Kopprivnica je zaigrala puno bolje, posebno u napadu pa tako nakon treće četvrtine razliku spuštaju na minus osam. Na krilima odličnog Zorana Jančijeva i Vladimira Beljana, Koprivnica u posljednjoj dionici stiže Labradu i u neizvjesnoj završnici dolazi do pobjede 91:89. Jančijev je bio nerješiva enigma za goste, ubacio je 35 poena (5 trica) dok je ispod koša najbolji bio Beljan koji je ubacio 21. Poljanec s 22 poena (5 trica) i Vujatović s 20 najbolji kod Labrade. 


Dvije najuvjerljivije pobjede kola ostvarili su vodeći Podravac i Radnik. Podravac se nakon poraza od Međimurja vratio uvjerljivom pobjedom protiv Vindije koju su dobili s 29 poena razlike. Domaćini su od samog početka bili puno bolji, a Vindija je tek u posljednjoj dionici uspjela malo smanjiti veliku razliku. Stefan Zadravec opet je bio prvo ime Podravca ubacivši 21 poen dok je kod gostiju Jakšić zabio 26.


Radnik je na domaćem terenu u Križevcima bio uvjerljiv protiv Ivančice. Domaćini su na samom početku dali do znanja gostima iz Ivanca da bodovi ostaju u Križevcima. Prvi su period dobili s 18:8, a razlika je do samog kraja samo rasla do konačnih plus 23. Martinčić je s 23 poena predvodio Radnik dok je Kirin ubacio 20. Kod Ivančice najbolji Bigec s 27 poena dok je Smontara ubacio 14. 


Parovi 12. kola (09. veljače): Labrada-Radnik, Ivančica-Podravac, Vindija-Bjelovar, Međimurje-Grafičar, Virovitica-Koprivnica.