Hrvatska
Druga liga sjever: Grafičaru veliki derbi protiv Međimurja

Druga liga sjever: Grafičaru veliki derbi protiv Međimurja

Autor: Teo Cilar

Nema više neporaženih na sjeveru.

Sve oči u 7. kolu Druge lige sjever bile su uprte u Ludbreg gdje su se sastali veliki rivali, vodeće i bez poraza Međimurje te trećeplasirani Grafičar s jednim porazom. 

Bio je ovo već drugi međusobni susret u ovoj sezoni, prvi su dobili, također u Ludbregu košarkaši Međimurja u finalu Kupa regije sjever. Sada je bilo obratno. Grafičar puno bolji u ovom susretu, posebno u prvom poluvremenu nakon kojeg su imali ogromnih 18 poena prednosti.

Nije se puno promjenilo niti u trećem periodu kojeg je dobilo Međimurje, ali svega s "pola" koša razlike pa se tako u posljednju dionicu ušlo s 17 poena viška za domaćine. Upravo smo u toj posljednjoj dionici vidjeli najbolju igru košarkaša Međimurja koji se nisu predavali i zamalo im je uspjelo doći do velikog preokreta. Oni su se potpuno vratili u utakmicu i došli na samo minus jedan (80:79) ali domaći su košarkaši ostali pribrani u tim trenucima i završnicu utakmice odigrali bolje te serijom 9:3 do kraja došli do pobjede 89:82.

Najbolji u redovima Grafičara bio je Ante Božić s 23 poena dok su po 18 zabili Luka Prprović i Mario Novak, a dobar je bio i Andro Svaty s 16 poena. Kod Međimurja najbolji Danijel Krajačić s 23 poena, Igor Drk je zabio 21, a Stjepan Kranjčec 15. 

Košarkaši Podravca su zbog prvog poraza Međimurja preuzeli vodeću poziciju na ljestvici uvjerljivom pobjedom protiv Virke iz Virovitice. Završilo je s 101:77, a najbolji u redovima pobjednika bili su Nikola Šestak s 17 poena te Balatinec s 16. Kod Virke najbolji Pavlović s 18 poena. 

U Varaždinu smo vidjeli prvu pobjedu Vindije u sezoni i to zahvaljujući preokretom u posljednjoj četvrtini. Ivančica je u posljednju dionicu ušla s 11 poena razlike, ali Vindija je u toj četvrtini puno bolja, dobiva je s 30:15 za pobjedu 76:72 na kraju. Igor Jakšić najbolji kod Vindije s 24 poena dok je kod Ivančice najbolji bio Herceg s 22 poena. 

Bjelovar je na krilima odličnog Brune Vrinjanina koji je ubacio 33 poena te Šobaka s 23 poena slavio na gostovanju kod Radnika u Križevcima s 84:76. Kod domaćina najbolji Tomislav Maslić s 27 poena. 

Koprivnica je slavila protiv Labrade s 83:70. Do pobjede su Koprivničani došli zahvaljujući odličnom Balašku koji je zabio 27 te Vladimiru Beljanu s 23 poena. Kod Labrade je najbolji bio Blažević s 27 poena. Petar Zrinski iz Vrbovca bio je slobodan u ovom kolu. 

Parovi 8. kola: Bjelovar-Grafičar, Ivančica-Radnik, Virka-Vindija, Labrada-Podravac, Petar Zrinski-Koprivnica, Međimurje slobodno.