Hrvatska
FOTO: Furnir preko Dinama do Lige za prvaka, Dubravaši odigrali završnicu iz snova

FOTO: Furnir preko Dinama do Lige za prvaka, Dubravaši odigrali završnicu iz snova

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/HKS

Kakva utakmica Taveiona Hollingswortha!

U prvoj utakmici 20.kola HT Premijer lige Furnir je slavio protiv Dinama 87:77 i dva kola prije kraja izborio Ligu za prvaka. Susret su Dubravaši riješili u posljednje tri minute kada su nakon prednosti Dinama 75:70 napravili seriju 16:0 i predvođeni sjajnim Taveionom Hollingsworthom (36p, 13sk) došli do velike pobjede.

Uz dvije trice Kenana Karahodžića i raspoloženog Mateja Bošnjaka sastav Jeronima Šarina je dominirao u prvoj četvrtini (25:14). Drugih deset minuta u potpunosti je pripalo Dinamu čiju je prvu seriju 10:1 najavila druga trica Andre Anzulovića, a za +6 (42:36) na poluvremenu za sastav Marija Štirjana najzaslužniji su Hrvoje Garafolić, Ivan Novačić i mladi Stipe Dugandžić.

Gosti nošeni navijačima su bolje otvorili nastavak (48:38), a Furnir se vraća tricama Karahodžića i Daria Kuzmanovića (47:48). Razigrao se Hollingsworth pa su Dubravaši u egalu (58:58) ušli u posljednjih deset minuta. Nakon dugo vremena Furnir je poveo tricom Kuzmanovića (61:58), uzvratio je Marin Vručinić. U posljednjih pet minuta Dinamo je nakon trice Ivana Novačića ušao s +4 (70:66), a nešto kasnije je Hrvoje Garafolić ubacio tricu za 75:70. Kada su činilo da će Dinamo drugi puta ove sezone slaviti protiv Dubravaša stigla je spomenuta serija u kojoj su uz Hollingswortha važne bile trice Filipa Paponje i Emila Savića.

Uz Hollingswortha kod Furnira su se izdvojili Bošnjak s 19 poena i 10 skokova, te Karahodžić s 11 poena i 7 skokova. Kod Dinama Garafolić je ubacio 19, Novačić 12, a Anzulović i Vučić po 10.