Hrvatska
Dubrava nokautirala Mulaomerovića, Simona i društvo. Cedevita Junior na -35!

Dubrava nokautirala Mulaomerovića, Simona i društvo. Cedevita Junior na -35!

Dominacija

Cedevita Junior je u prvom kolu HT Premijer lige - lige za prvaka poražena u ŠSD Boško Božić Pepsi od ekipe Furnira 65:100.

Momčad Jeronimo Šarina danas je bila bolji protivnik, već u prvom poluvremenu uspjeli su držati kontrolu nad utakmicom te su na veliki odmor otišli s +10. Cedevita Junior u drugom poluvremenu nije mogla ništa napraviti protivniku, loš šut za tri poena i skok u napadu bili su veliki problem za Cedevitu Junior. Furnir je napravio veliku razliku u trećoj četvrtini te su do kraja susreta nastavili graditi svoje vodstvo.

Josip Batinić je danas bio najbolji strijelac u redovima Cedevite Junior, a susret je završio s 12 poena i 7 skokova.

Filip Bjelnović (24 poena, 8 skokova, 3 asistencije) i Mihael Kos (19 poena, 8 skokova, 2 asistencije, 3 ukradene lopte) su predvodili momčad Dubrave. 

„Svaka čast Dubravi. Moram priznati da su imali sjajnu energiju, sjajno igraju. Mislim da danas nitko od naših igrača nije došao na utakmicu. Pristup nam je bio katastrofalan i mislim da ne treba trošiti puno riječi oko toga. Puno toga se treba reći u svlačionici, ali mislim da s ovakvim pristupom nećemo imati nijednu pobjedu u ostatku Lige“, kazao je trener KK Cedevite Junior, Damir Mulaomerović.

„Čestitao bih prvo svojim momcima na dobroj utakmici, ispoštovali su sve što smo se dogovorili. Vjerojatno nas je Cedevita u početku malo podcijenila s obzirom da naš najbolji igrač s početka prvenstva nije tu, međutim, danas smo pokazali da Dubrava nije samo Hollingworth i da i ostali momci mogu igrati. Čestitam i Cedeviti na fer i korektnoj utakmici i idemo dalje“, rekao je Jeronimo Šarin, trener KK Furnira.

„U ovoj malo dužoj pauzi od dva tjedna smo stvarno naporno trenirali i spremali se. Znali smo da je Cedevita jaka ekipa, jer nisu bez razloga bili prvi u regularnom dijelu sezone. Željeli smo pobjedu pa smo s tim stavom smo izašli i odigrali ovu utakmicu“, rekao je Matej Bošnjak, igrač KK Furnira.

„Težak poraz, nema se što drugo reći. Dubrava je uhvatila taj jedan ritam u drugoj četvrtini, a mi nismo imali odgovor ni u napadu ni u obrani. Nismo imali skok ni agresivnost kakvu smo trebali imati, što su oni iskoristili i zasluženo pobijedili. Čestitam im na pobjedi, a na nama je da se zatvorimo u dvoranu i treniramo kako bi se spremili za utakmicu s Cibonom“, kazao je igrač KK Cedevite Junior, Josip Batinić.