Hrvatska
Dubravaši srušili favoriziranu Cedevitu Junior, briljirao Taveion Marquice Hollingsworth

Dubravaši srušili favoriziranu Cedevitu Junior, briljirao Taveion Marquice Hollingsworth

Iznenađenje

Cedevita Junior je u 7. kolu HT Premijer lige poražena od Furnira u Domu sportova rezultatom 63:67.

Momčad Furnira je držala kontrolu nad utakmicom tijekom skoro 35. minuta, posljednje vodstvo Cedevite Junior je bilo u prvoj četvrtini kod rezultata 6:3. Nakon toga Furnir je počeo graditi svoje vodstvo, u drugoj četvrtini su čak imali prednost od +14.

Cedevita Junior je uspjela smanjiti rezultat te s povratkom u egal napravili su napetu završnicu koju je Furnir uspješno privela kraju.

Saša Ciani je odigrao fantastičnu utakmicu, imao je double-double učinak s 22 poena i 11 skokova uz 3 ukradene lopte i jednu izgubljenu loptu.

U redovima Furnira, Amerikanac Taveion Marquice Hollingsworth je upisao 23 poena i po 5 skokova i asistencije.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Furnir je danas kontrolirao utakmicu, bili su pametniji i bolji, imali su više želje i volje. Mi smo imali katastrofalni pristup, uz sve ove probleme koje smo imali treba samo čestitati Furniru na zasluženoj pobjedi.”

Emir Šabić, kapetan Cedevite Junior: “Furnir je potpuno zasluženo pobijedio. Mi nismo ispoštovali ništa što smo dogovorili u svlačionicu. Počevši od mene pa onda svi ostali, ušli smo beskrvno u utakmicu i bez energije. Na kraju smo se čitavo drugo poluvrijeme vadili, danas nismo zaslužili pobijediti. Sad imamo dva tjedna pauze da se skupimo i da se resetiramo.

Jeronimo Šarin, trener Furnira: “Danas smo pokazali karakter nakon jedne stresne utakmice koju smo izgubili. Ekipa se skupila, maksimalno su dobro reagirali i pokazali su koliko ovoj ekipi vrijedi Karahodžić. Možemo biti zadovoljni, ovo je tek prva pobjeda u nizu i nadam se da ćemo nastaviti ovako. Sve čestitke svim sudionicima ove utakmice.”

Mateo Vidović, igrač Furnira: “Čestitke domaćinu na igri i mojim momcima na borbi i pobjedi. Imali smo težak period, naredali smo par poraza ali danas smo pokazali karakter, želju i volju za pobijediti ovu utakmicu. Ovo je jedna timska pobjeda sad možemo mirno na pauzu.”