Hrvatska
Dubravaši u završnici slomili Šibenčane

Dubravaši u završnici slomili Šibenčane

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir Dubrava

Bez kapetana Vidovića

U 4.kolu HT Premijer lige za prvaka Furnir je u neizvjesnoj završnici slavio protiv Šibenke 76:74 i izjednačio se sa Šibenčanima na tablici. Da će i ova međusobna utakmica ponuditi veliku neizvjesnost pokazao je najveći dio utakmice jer su Dubravaši najveću prednost imali u završnici druge četvrtine (38:32), a Šibenka u završnici treće četvrtine (55:50).

Nakon što se u posljednje četiri minute ušlo s minimalnih 64:63 za Furnir u junaka pobjede sastava Jeronima Šarina izdigao se Filip Paponja koji je u dvadesetak sekundi odveo domaćine na 68:63, a 80 sekundi prije kraja ubacio tricu za 74:70. Kada je Paponja zabio polaganje za 76:71 činilo se da je susret odlučen, ali tako nije mislio Patrik Jambrović koji je zabio tricu za 76:74, a nakon što je Paponja promašio oba bacanja isto je učinio i Jambrović pa su bodovi ostali u Dubravi.

''Sve su utakmice nas i Furnira zanimljive što znači da napredujemo kao klubovi. Čestitke Furniru na zasluženoj pobjedi i taman su bili bolji za ova dva poena. Ovaj poraz i njegovu odgovornost preuzimam na sebe zato što sam stavio Paića nakon samo tri treninga. Jednostavno nije bio spreman trkački i tu su mu zavarala ta zadnja tri treninga. S tim sam narušio ritam igre''…kazao je trener Šibenke Damir Milačić.

''Furnir je u nekim stvarima energetski bio bolji i mislim da je to prevagnulo sada na kraju utakmice. Mladi smo i taj energetski dio je bio naš identitet kroz dosadašnji dio sezone. Moramo se vratiti na taj segment u nastavku sezone''..kazao je Patrik Jambrović koji je s 21 poenom i 8 skokova predvodio Šibenku. Matej Perković je dodao 13 a Jacob Kakar i Srđan Brocić po 11.

Furnir je zaigrao bez kapetana Matea Vidovića koji se ozlijedio u susretu s Cibonom, a kapetansku traku preuzeo je Kenan Karahodžić ''U ove dvije godine na klupi Furnira utakmice sa Šibenkom su većinom na jednu loptu. Tako je bilo večeras iako su naše prethodne tri utakmice bile kvalitetnije nego ova. Ova pobjeda je vrlo važna jer smo igrali bez našeg kapetana Vidovića koji je protiv Cibone odigrao na vrhunskoj razini. Sada imamo desetak dana priprema za gostovanje u Zadru i ono što moram reći da imamo već dvije pobjede u Ligi za prvaka a mnogi su mislili da neće biti ni jedna.''..kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

''Bez Vidovića je bilo stvarno teško jer je trebalo nadomjestiti njegovu energiju i povjerenje koje nam daje na parketu. Skupili smo se i uz malo sreće upisali važnu pobjedu. Ova promašena bacanja na kraju nisu opravdanje bez obzira na umor. Želimo napredovati u ovoj Ligi za prvaka i to nam je cilj i u idućim utakmicama''..kazao je Filip Paponja, prvo ime Furnira s 21 poenom. Filip Bjelanović je dodao 13, a Matej Bošnjak 10 uz 12 skokova.