Europa i Svijet
Dva prekida i dominacija Bogdanovića

Dva prekida i dominacija Bogdanovića

Autor: Paulo Sarić

Navijači ubacivali predmete u teren, Bogdanović lopte u koš

U vrlo neizvjesnom susretu koji je na koncu trajao preko dva i pol sata, Fenerbahçe je stigao na korak do obrane naslova prvaka Turske. Na gostovanju u europskom dijelu Istambula aktualni europski prvak je nakon produžetka pobijedio Beşiktaş rezultatom 80-86.

Fener je bolje otvorio utakmicu i od početka imao nekoliko koševa prednosti. Sredinom druge dionice gosti rade seriju 0-8 i odlaze na prvu, i jedinu, dvoznamenkastu prednost na susretu. Odmah potom Beşiktaş uzvraća s 11-2 i vraća se na samo posjed zaostatka. Košem u zadnjoj sekundi prvoga poluvremena DJ Strawberry je poravnao rezultat i vratio stvari na početak. U nastavku smo vidjeli svašta. Od neizvjesne utakmice, preko vrhunskih poteza pa do nekulture na tribinama.



Domaćin je bolje otvorio drugo poluvrijeme te poveo s par koševa prednosti, no sredinom treće dionice publika burno protestira nakon koša Kalinića i suci prvi puta prekidaju susret. Nakon dvije usmene prijetnje, treća je poslala momčadi u svlačionice. Iako su se tribine trebale isprazniti, susret se nastavio nakon 15 minuta s gledateljima na svojim mjestima. Bogdanović je nakon prekida uzeo loptu u svoje ruke, a raspucao se i Mahmutoğlu pa su gosti ponovno otišli na dva poena prednosti. No, domaćin je izdržao i serijom 12-5 preokrenuo rezultat te s inicijativom ušao u završnicu. Ipak, klupa Fenera je šira, a individualna kvaliteta igrača veća, pa su gosti uzvratili serijom 0-7 i poveli tricom Datomea minut i pol prije kraja što je bilo previše na naelektrizirane navijače Beşiktaşa. Ponovno je mnoštvo predmeta uletjelo u teren pa je meč opet prekinut, a ovaj puta je i ostvarena prijetnja o pražnjenju tribina.




Susret se ipak nastavio nakon poduže stranke, a oni malobrojni koji su ostali u dvorani mogli su vidjeti pravu poslasticu. Domaćin je s pet vezanih poena preokrenuo i imao plus tri na ulasku u zadnji napad, no onda je krenuo Bogdanović show. Srbijanski je reprezentativac prvo tricom izjednačio rezultat i izborio produžetak, da bi u njemu preuzeo kontrolu nad utakmicom i praktički sam doveo europskog prvaka do 3-0 u finalnoj seriji. Upravo je bivši igrač Partizana bio najbolji igrač sureta s 23 koša i osam skokova, dok je posebno vrijednu rolu odigrao Melih Mahmutoğlu koji je za nešto više od 11 minuta na parketu ubacio četiri trice za 12 poena. Najefikasniji u redovima domaćeg sastava bio je bivši igrač Cibone DJ Strawberry koji je zabio 22 koša.