Hrvatska
Regija
Dvoboj dvaju hrvatskih trenera u Splitu

Dvoboj dvaju hrvatskih trenera u Splitu

Autor: Paulo Sarić

Cilj Žutih je zadržati nepobjedivost na domaćem terenu.

Košarkaši Splita u srijedu na Gripama dočekuju Sixt Primorsku u petom kolu Druge ABA lige. Slovenski se sastav kojeg s klupe vodi Jurica Golemac, a koji u svojim redovima ima i hrvatskog reprezentativca s kineske turneje Marijana Čakaruna, trenutno nalazi na trećem mjestu s omjerom 3-1. Slovenci su, kao i Splićani, nepobjedivi na domaćem terenu, a zajednička im je crta i poraz na gostovanju od crnogorskog Tivta. S obzirom da se radi o momčadi koja u svojim redovima ima podosta igrača s iskustvom igranja Jadranske lige, među njima i Mirka Mulalića te Nebojšu Joksimovića, Dalmatince ne očekuje lagan zadatak.

- Primorska nam je najjači protivnik do sada što se tiče Druge ABA lige. Ima odlično popunjen roster s deset igrača u rotaciji. Igraju brzo, s dosta brzih šuteva te su agresivni na ofenzivnom skoku. Morat ćemo im parirati u trčanju. Istaknuo bih Mulalića koji nerijetko završi utakmicu s dvocifrenim brojem pokušaja za tri. Trebat ćemo igrati na visokom nivou jer je Primorska jedan od favorita za Final Four, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti.  – rekao je u najavi susreta trener Splita, Ivica Skelin.

Najbolji klub 20. stoljeća u dvoboj ulazi nakon teško izborene pobjede u produžetku protiv Vrijednosnica Osijek koja je došla kao melem na ranu nakon dva uzastopna poraza, od GKK Šibenik u hrvatskoj i Tivta u regionalnoj ligi.

- Od moje ekipe očekujem rast, dizanje igre i popravljanje stvari koje nam ne štimaju. Želim da nam igra dobije prepoznatljiv ton. Nisam zadovoljan obranom u dosadašnjem dijelu sezone. Izgubili smo oštrinu koju smo imali lani, a napadački igramo drugačije, s dva beka – zaključio je Skelin.

Trener Golemac je svjestan da ga u Splitu očekuje težak zadatak, no Slovenci u Dalmaciju dolaze s visokim ambicijama.

- Nastavljamo s ludim ritmom utakmica na dva različita fronta. Pred nama je gostovanje kod talentirane ekipe Splita koja u svojim redovima ima mješavinu mladosti i iskustva, a vodi ih hrvatski izbornik Ivica Skelin. Natjecanje u Drugoj ABA ligi nisu otvorili na željeni način, no i dalje imaju vrlo dobru ekipu. Obrana nam mora biti na visokoj razini, kakva je bila i u subotu protiv Lovćena, ako želimo razmišljati o pobjedi – kazao je rođeni Zagrepčanin na klupi koparske momčadi za službenu stranicu kluba.

Utakmica se igra u srijedu, na Gripama, s početkom u 20 sati.