Hrvatska
Džikić o atmosferi u Zadru: Ako voliš košarku onda je ljepše biti sudionik takvog događaja

Džikić o atmosferi u Zadru: Ako voliš košarku onda je ljepše biti sudionik takvog događaja

Autor: ABA liga

Susret dviju momčadi koje su u pozitivnoj seriji.

Budućnost Voli se nalazi u sjajnoj seriji od devet vezanih pobjeda. Nastavak uspješnog niza će tražiti na gostovanju u Zadru.

Aleksandar Džikić, trener Budućnosti Voli:

Foto: KK Budućnost Voli

- Zadar je u dobroj seriji, njihovi su navijači to prepoznali i sada je to drugačija priča. Ipak je lakše igrati kad te publika nosi, a protivniku otežava svaku sekundu. Onda se brže i hrabrije povuče kontranapad, lakše se odlučiš na neki šut koji možda ne bi uzeo, treneri se više odlučuju za različite odbrane, igrači uzmu inicijativu. S druge strane, to može motivirati i gostujuće ekipe, ako voliš košarku onda je ljepše biti sudionik takvog događaja. U Zadar dolazimo na vezano gostovanje, generalno nam je ovaj mjesec vrlo naporan i zahtjeva. Očekujemo reakciju nakon gostovanja u Eurokupu. Mnogo toga ovi od energije na parketu i discipline koja će je kanalizirati.

Nemanja Gordić, igrač Budućnosti Voli:


Foto: KK Budućnost Voli 

-  I na našem terenu igrali smo neizvjesnu utakmicu, iako smo imali prednost koja je upućivala na drugačiji završetak, sa manje neizvjesnosti. Dakle, spremni smo za to da domaćin igra bržu košarku i da ima pojedince koji mogu svojim napadom promijeniti tijek susreta. Također, znamo da ce domaćin imati veliku podršku publike. Važno je da igramo kolektivno svih 40 minuta, na onaj način koji nas je i doveo do omjera  10-1 u ABA ligi.