Europa i Svijet
Efes nadigrao Fenerbahce u Superkupu uz odličnu rolu Krunoslava Simona

Efes nadigrao Fenerbahce u Superkupu uz odličnu rolu Krunoslava Simona

Autor: Saša Ćirić Photo: euroleague.net

Nevjerojatan obrambeni momentum Efesa u trećoj četvrtini je odlučio pobjednika.

Posljednje pripreme za nadolazeću sezonu su u punom jeku diljem Europe. Dobar dio nacionalnih prvenstava je već počeo, a tamo gdje nije održavaju se utakmice u kojima prvaci i osvajači kupa traže prestižnu titulu osvajača Superkupa.

U Turskoj se takva manifestacija naziva Predsjednikovim kupom, a ove godine su čast borbe imali Fenerbahce (prvak) i Anadolu Efes (osvajač Kupa). Momčad Željka Obradovića je u susret ušla oslabljena jer su zbog ozljeda izbivali Marko Gudurić, Jan Vesely i Tyler Ennis.

Prvo poluvrijeme je proteklo u izjednačenom tonu (30-28 za Fener), a ključni dio utakmice bila je treća četvrtina, u kojoj je Efes postigao 16, a primio tek 6 poena. Junaci tog perioda bili su Adrien Moerman i Dogus Balbay, a naš Kruno Simon je tricom minutu i pol prije kraja perioda zaključio seriju Anadolu Efesa od 16-1, kojom su došli do +13 (31-44). Fenerbahce je u posljednjoj četvrtini smanjivao zaostatak, ali do pobjede nisu mogli doći. Sjajni Kostas Sloukas je imao tricu za produžetak s istekom vremena, no bio je neprecizan. Momci trenera Ergina Atamana su s konačnih 65-62 mogli početi slaviti pobjedu.

U redovima Efesa najefikasniji su s po 13 poena bili Moerman i Balbay, dok je Simon dodao 11. Kod Fenera je nezaustavljiv bio izvrsni Sloukas (24 poena), a uz njega je dvoznamenkast bio i Ahmet Duverioglu.