Europa i Svijet
Hrvatska
EP JUNIORKI Poraz od Izraela: Nije to bila ista Hrvatska

EP JUNIORKI Poraz od Izraela: Nije to bila ista Hrvatska

Autor: Branko Tabak

Opet je presudila jedna lopta, ali ovoga puta cure su poraz zaslužile.

Dan nakon nes(p)retnog poraza od Rusije u osimini finala Europskog prvenstva juniorke Hrvatske su doživjele još jedan bolan poraz.

U borbi za plasman od 9. do 16 mjesta poražene su od Izraela 56-58. No, koliko god su jučer zaslužile prolaz u četvrtfinale (u kojem je Rusija deklasirala Latviju 79-52 i otišla u polufinale) danas igračice Deana Nemeca ni po čemi nisu zavrijedile osmijeh sreće.

Igra je bila rastrgana, nepovezana... Govor tijele nije nam niti u jednom trenutku ponudio sliku pobjednica. Bilo je poprilično neodgovornosti, nezrelih odluka, nerezonskih šuteva, poput zadnjeg za tricu kojeg je preme obruču uputila Mia Vukšić (trica 1-13).

Izbornik nije uspio umiriti ekipu i zbog svega toga izgubljena je utakmica od reprezentacije koja je u tri susreta u skupini i onaj u osmini finala uz četiri poraza nasložila i koš razliku -104.

Nismo vidjeli pravu Hrvatsku, niti lijepu igru niti ikakav smisao u njoj. Lako za promašena bacanja, zicere i otvorene šuteve, iako su i oni posljedica emocionalnog pražnjenja nakon poraza od Rusije i velikog pritiska kojeg su cure osjećale. 

Ono što nije bilo uvjetovano time je neodgovornost prema igri, suigračicama i u konačnici rezultatu.

Nismo vidjeli pravu Hrvatsku, niti lijepu igru niti ikakav smisao u njoj. 

Današnji poraz je zaslužen i samo ako se prihvati istina može se iz njega izvući pouka. Devete ili trinaeste, svejedno je, važno je ostati u A diviziji. Za takvo što još smo u igri. 

U subotu u 14 sati protivnik u razigravanju za plasman od 13. do 16. mjesta nam je domaćin BiH.