Europa i Svijet
Euroliga: Bogovi su pali na tjeme, kriza u Feneru i Realu, pao CSKA...

Euroliga: Bogovi su pali na tjeme, kriza u Feneru i Realu, pao CSKA...

Autor: Branko Tabak

Jedina neporažena momčad je Barcelona, a i ona je visila...

Prošlu noć u Euroligi bogovi su pali na tjeme. Barcelona je nakon pet kola ostala jedina neporažena momčad. CSKA je doživio prvi, Real treći, a Fenerbahce četvrti poraz. Obradovićeva momčad ne blista ni u turskom prvenstvu... Među iznenađenja spada i pobjeda Zenita na gostovanju kod Žalgirisa.

Krenimo redom...

Poljuljani Omympiacos mir je pronašao gdje se malo tko nadao da hoće, u Moskvi kod prvaka Eurolige CSKA. Grci su se oslonili na obranu i iz nje izgradili put do pobjede 79-84.  Brandon Paul (20) i Kevin Punter (16) su bili najefikasniji u redovima Olympiacosa. Na drugoj strani najviše su zabili Mike James (22) i Kyle Hines (19 poena). 

 

Zenit je u Kaunasu slavio nakon produžetka 70-82. Lukas Lekavicius je sedam sekundi prije kraja regularnog dijela pri rezultatu 59-62 fauliran od strane Alexa Renfroea te je s linije slobodnih bacanja produžio nadu domaćina da ipak mogu do pobjede. No, u produžetku ključne poteze za goste povukao je Mateusz Ponitka te je Zenit na kraju slavio prilično uvjerljivo. Ponitka je utakmicu završio s 19 poena. Iznad prosjeka u redovima Žalgirisa se izdignuo Zach LeDay koji je ostvario double-double učinak (12 poena i 10 skokova). 


Fenerbahce je nakon debakla protiv Galatasaraya u domaćem prvenstvu (83-64) odigrao još jednu lošu utakmicu.  Maccabi je slavio u Tel Avivu 67-55 i tako stigao do pozitivnog skora 3-2. Fener je na katastrofalnih 1-4. 

Kod domaćina Omri Casspi je postigao 13 poena, Othello Hunter i Nate Wolters po 11. Podjednako su se rasporedili najbolji strijelci gostujuće ekipe: Nando de Colo (13), Ali Muhammed i Derrick Williams po 11. Kostas Sloukas je ostao na nuli.  

 

Na korak od duboke krize u kakvu je upao Fener nalazi se i Real Madrid koji je doživio treći poraz u nizu. Ovoga puta u Munchenu kod Bayerna 95-86. 

Bavarci su nakon pet kola u pozitivnom skoru 3-2, Real je na 2-3. 

Greg Monroe s 18 poena, Danilo Barthel sa 17 i Petteri Koponen s 15 poena bili su najefikasniji kod domaćina. Leon Radošević je odigrao vrlo dobru utakmicu, postigao je 10 poena uz 5 skokova i jednu asistenciju. Anthony Randolph (17) i Facundo Campazzo (16) predvodili su listu strijelaca Reala.

Barcelona se u španjolskom sudaru namučila s Valencijom i stigla do pete pobjede u pet kola i prve pozicije. Barca je slavila 83-77, a pobjedu je izborila u zadnjoj četvtini koju je dobila 21-12 i s minus tri stigla do plus šest. 

Ante Tomić se nije naigrao (nepunih 16 minuta). Postigao je tri poena uz šest skokova. Cory Higgins je zabio 20 poena, a Nikola Mirotić 17 poena. Jordan Loyd je na drugoj strani postigao 17 poena dok je Bojan Dubljević ostvario double-double učinak s 12 poena i 10 skokova. 


Tagovi eiroliga