Europa i Svijet
Regija
Falange bez Travisa

Falange bez Travisa

Autor: Paulo Sarić

Po ustaljenoj tradiciji Makedonci su ponovno promijenili naturalizirane igrače.

Makedonski izbornik Jordančo Davitkov objavio je popis 24 igrača na koje računa u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se za dvije godine održati u Kini. Kako prenosi službena stranica Makedonske košarkaške federacije, na popisu su se našla imena dvojice Amerikanaca, Jordan Theodorea i Boa McCalebba, kao i ono aktualnog europskog prvaka s momčadi Fenerbahçea Pere Antića. U odnosu na lanjske kvalifikacije za Eurobasket Davitkov je odlučio zamijeniti stranca, pa u dresu Lavova ove godine nećemo gledati bivšeg igrača Zadra Romea Travisa koji se trenutno bori za naslov prvaka Francuske.

Među ostalim na listi pozvanih se našlo ime iskusnog 38-godišnjeg Đorđija Čekovskog koji unatoč veteranskim godinama ne odbija poziv u nacionalnu vrstu čime može biti pravi uzor mnogima. Zanimljivo je primijetiti da je Čekovski čak 19 godina stariji od najmlađeg Makedonca na popisu Nenada Dimitrijevića.

Okupljanje makedonske reprezentacije je zakazano za sutra, a u Skopju ostaju do 3. srpnja kada odlaze u Mavrovo. Prve pripremne utakmice na rasporedu su u Slovačkoj 10. i 11. srpnja, a do početka kvalifikacija Makedonci će odmjeriti snage i s reprezentacijama Bugarske, Portugala, Nizozemske i Bosne i Hercegovine.

Makedonija se nalazi u skupini C pretkvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo zajedno s Estonijom i Kosovom.


POPIS MAKEDONSKIH REPREZENTATIVACA: Vojdan Stojanovski, Gorjan Markov, Bojan Trajkovski, Aleksandar Kostoski, Marko Simonovski, Kiril Nikolovski, Bojan Krstevski, Marjan Janevski, Pero Antić, Stojan Đuroski, Igor Penov, Vladimir Brckov, Nenad Dimitrijević, Boban Stajić, Ljubomir Mladenovski, Kristijan Nikolov, Adem Mekić, Aleksandar Šterjov, Predrag Pajić, Andrej Maslinko, Đorđi Čekovski, Mihajlo Mitev, Jordan Theodore i Bo McCalebb.