Hrvatska
Fantastični Vuković vukao Zadrane do pobjede protiv Bosca, zabio je  22 poena uz 17 skokova

Fantastični Vuković vukao Zadrane do pobjede protiv Bosca, zabio je 22 poena uz 17 skokova

Autor: Branko Tabak Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Kakva utakmica zadarskog Vuka!

U posljednjoj utakmici 1. kola HT Premijer lige Zadar je u Zagrebu pobijedio momčad Bosca 88-101. 

Prva je ovo pobjeda Zadra u novoj sezoni kojom je momčad Aleša Pipana kupila mir uoči nastavka natjecanja u ABA ligi, neslavno otvorenom s dva poraza.

Bosco je puhao Zadranima za vratom do 18. minute kada trojac Grant-Krajina-Vuković odvodi Zadrane s +6 na +16 i lomi otpor domaćina. Mladen Primorac je tricom na isteku druge četvrtine donio tračak nade za zagrebačku momčad pa se na odmor otišlo s rezultatom 50-63.

U nastavku je zahuktale Zadrane bilo teško zaustaviti. Nakon pet minuta gosti su već bili na +20 te je bilo samo pitanje s kolikom razlikom će 'kući pjevajući'. Pipan je utakmicu zatvorio nakon 30 minuta, dao je priliku svim igračima pa je konačni ishod ovog susreta na i više nego povoljan za domaćine, 88-101. 

Posebna priča cijele utakmice, a posebice prvog poluvremena je Domagoj Vuković koji je u tih 20 minuta postigao 12 poena uz 14 skokova. Konačna statistika za 29 minuta provedenih na parketu 22 poena, 17 skokova, 3 asistencije (indeks valorizacije 37). Pitanje je gdje bi se zaustavio da posljednju četvrtinu nije proveo na zasluženom odomoru na klupi. 

Vukovića su pratili Kristijan Krajina s 14, Malcolm Grant s 13 i Mario Little s 12 poena. Odlično je svoje minute u igri iskoristio Jure Planinić koji je zabio 11 poena uz 6 skokova.  

Kod domaćina prednjačio je Mladen Primorac s 20 poena. Savid Scott Chavlovich ih je postigao 14, a Jan Palokaj, Stjepan Tešija i Antonio Jularić po 12.