Europa i Svijet
FOTO: Fenerbahçe izborio finale kakvo se može poželjeti

FOTO: Fenerbahçe izborio finale kakvo se može poželjeti

Autor: Paulo Sarić

Poslastica u Zadru.

Fenerbahçe je u finalu Zadar Basketball Tournamenta. U posljednjoj utakmici dana koja je odlučivala o prvom mjestu u skupini aktualni je europski prvak svladao ruski Himki rezultatom 65-76 te će u sutrašnjem finalu igrati protiv drugog ruskog protivnika i jedne od najjačih momčadi u Europi moskovskog CSKA.

Fener je od samog početka ozbiljno ušao u utakmicu. Srebrni s netom završenog europskog prvenstva i zamjena za Bogdana Bogdanovića koji je otišao za  Sacramento Kingse, Marko Gudurić, s pet je vezanih poena otvorio utakmicu i nagovijestio bolju partiju turskoga prvaka od jučerašnje. Utakmica je bila izjednačena prvih šest minuta, a onda je otišla u jednosmjerne vode. Iako se Himki cijelo vrijeme držao na jednoznamenkastom zaostatku, a četiri minute prije kraja poluvremena čak i imao šut za poravnanje, cijelo je vrijeme izgledalo kao da momčad Željka Obradovića ima kontrolu nad susretom. Na prvu dvoznamenkastu prednost Fenerbahçe se odvojio na ulazu u četvrtu minutu nastavka košem bivšeg NBA igrača Jana Veselyja. Ruski se sastav, koji je igrao bez svoga najboljeg igrača Aleksandra Šveda, do kraja držao na desetak koševa zaostatka, no nije uspijevao ozbiljnije priprijetiti momčadi koja je danas igrala u crnim dresovima.

Sloukas je predvodio Fenera s 14 koševa, pet skokova i četiri asistencije uz stopostotan učinak iz igre, dok su dvoznamenkasti bili i Melih te Wanamaker s 11, odnosno deset poena. Najbolji u redovima Himkija bio je Anthony Gil s 18 koševa.

Fenerbahçe će sutra s početkom u 21 sat odmjeriti snage s CSKA-om u dvoboju posljednjih dvaju europskih prvaka. Poslastica koju ne smijete propustiti.