Europa i Svijet
Hrvatska
Filip Paponja: Francuzima moramo fizički parirati

Filip Paponja: Francuzima moramo fizički parirati

Možemo igrati s njima.

Muška U16 reprezentacija Hrvatske u petak (18.15) u Novom Sadu (Srbija) igra polufinale EP gdje je očekuje dvoboj protiv Francuske. Nakon startnog poraza u završnici protiv Turske izabranici Milana Karakaša upisali su četiri uzatopne pobjede i tako došli na korak od osvajanja medalje.

”Pokazali smo u dosadašnjim utakmicama da možemo, i ne bi stigli do polufinala da nemamo vjeru da možemo osvojiti jednu od medalja’, ističe organizator igre Filip Paponja koji kormilari petorkom u kojoj se nalaze četiri visoka igrača.

 ”Uživam igrati sa svojim suigračima jer mi oni puno olakšavaju igru kao playmekeru. Zadovoljan sam svojom igrom, ali znam da mogu još bolje. Najvažnije je da mi pobjeđujemo”

Filip u dosadašnjem dijelu prvenstva prosječno u 24.minute na parketu ima pet asistencija i prije svega razmišlja kako pronaći raspoložene visoke igrače Prkačina, Tišmu, Perasovića i Bošnjaka.

”Imamo odličnu atmosferu unutar momčadi. Prava smo klapa i pokazali smo karakter što je vrlo važno. Protiv Litve smo imali dobivenu utakmicu, ali na kraju smo se upijeli obraniti i stići do polufinala”

Francuska je u četvrtfinalu bila bolja od domaćina Srbije i našu reprezetaciju čeka još jedna teška utakmica.

”Fizički su dominantni i u tom segmentu im moramo što bolje parirati. Mislim da možemo igrati s njima i dovesti utakmicu u priliku da dođemo do finala. Danas smo se odmorili i spremni ćemo uz naš stručni stožer ući u ovu utakmicu”, rekao je Paponja.