Hrvatska
Filip Vujičić raskinuo sa Zadrom i potpisao za Dubrovnik

Filip Vujičić raskinuo sa Zadrom i potpisao za Dubrovnik

Dvogodišnji ugovor.

Košarkaši Dubrovnika žele u najveći rang, u HT Premijer ligu. Bila je to želja i protekle sezone, ali jaka je bila Cedevita Junior, a s druge strane dogodio se niz nesretnih okolnosti u Gospinom polju, lista ozlijeđenih je bila uvijek puna, te se na prste jedne ruke mogu nabrojiti utakmice kad su Maro Lučić i Husnija Habul, trenerski dvojac, imali sve na okupu. I kad je bilo tako kako je bilo, nije se ni mogao očekivati željeni korak naprijed. 

Ali, sad je Cedevita Junior izborila veći rang. Nje neće biti iduće sezone u drugom razredu, a Dubrovnik opet puca na veći rang. Slaganje momčadi je počelo. Domagoj Vrkić ostaje, Filip Šimović ostaje, Ivan Vodopija, Vlaho Raguž i Jakov Vujičić su potpisali novi ugovor sa svojim klubom u koji se vraća Filip Vujičić, koji je prije neki dan podigao naslov prvaka Hrvatske, slavio sa Zadrom za koji je upisao četiri nastupa u prvenstvu, međutim, više je igrao za drugu momčad novog prvaka. I kad je tako, povratak doma, igranje za momčad koja će jurišati na najveći rang, svakako će mu više značiti u karijeri.

Iz kancelarije Dubrovnika ističu: 'To nije sve, trebali bi biti još jači!', ali dok se ne stavi potpis na ugovor, neće o imenima. Želje se znaju: vratiti i Petra Dubelja, koji je s Cedevita Juniorom izborio HT Premijer ligu, zatim vratiti i Matea Vidovića, koji je u završnici sezone napustio Gospino polje, zaigrao u borbi za najveći rang za zagrebački Dinamo, ali ostao korak kratak. Naravno, tko ne bi volio da Hrvoje Perić odluči pomoći svom klubu na kraju svoje karijere. Perić je još uvijek odličan, pokazao je to i protekle sezone u drugom, ali i nakratko u prvom razredu talijanske košarke. Može još, može, te dok je tako, prije je za očekivati kako će i dalje igrati na većim pozornicama...

Uglavnom, Dubrovnik misli ozbiljno. Potvrđuju to već potvrđeni potezi, Čekaju se novi. Bude li ih, rast će njegovi izgledi da se opet, nakon više od deset godina, nađe u najvećem rangu.