Hrvatska
Finale PH: Splićanke kao na izletu

Finale PH: Splićanke kao na izletu

Triple double Ive Todorić

Košarkašice Medveščaka su u prvoj finalnoj utakmici doigravanja slavile protiv Splita 74:45 i povele 1-0 u seriji na tri dobivene utakkmice. Iva Todorić je tricom otvorila susret za početnih 7:0. Gošće su zakratko zadržale priključak (7:7), a tada su ostale bez poena gotovo šest minuta što je Medveščak iskoristio i serijom 18:0 stigao do prednosti 25:7. Već tada bilo je jasno da će se Splićanke teško vratiti u susret koji je bio jednosmjerna utakmica u nastavku. Početkom druge četvrtine Matea Tadić s pet uzastopnih poena odvodi Medveščak na velikih +23 (34:11), a na poluvremenu je bilo okruglih 30 razlike (50:20) uz 11 poena Ane Vojtulek i 10 Tadić.

U nastavku nešto bolja igra Splita koja ipak nije bila dovoljna za raspoloženi Medveščak kojeg su predvodile Tadić (21p, 13 as), Vojtulek (15p, 8sk) i Todorić (10p, 14 sk, 10 osv.lopti). Kod Splita Katarina Puljić je ubacila 15 poena, a Josipa Silov 10.

”Napravili smo prednost na startu kada smo podignuli obranu i otvorili su nam se neki šutevi i praktički rješili smo utakmicu u prvom poluvremenu. U drugom je bilo očekivano da malo padnemo, ali jednostavno kada odigrate na ovaj način prvo poluvrijeme onda se u nastavku nema što zamjeriti. U Splitu nas očekuje drugačija utakmica jer će oni imati publiku uz sebe, a i termin utakmice nije najbolji za nas. Nadamo se da možemo i dolje slaviti i dočekati 2.svibnja s željom da zaključimo prvenstvo” - kazao je trener Medveščaka Braslav Turić, a trener Splita Boran Grgin mogao je samo čestitati Medekicama na uvjerljivoj pobjedi.

”Prvo poluvrijeme smo igrali kao da smo došli na izlet. Vjerojatno su cure bile impresionirane činjenicom da igraju finale što ni jedna igračica nije igrala u karijeri, a znamo da Medveščak predvode Tadić i Todorić koji imaju već veliko iskustvo. Ako je prvo poluvrijeme cijena finala onda možemo to gledati pozitivno. Pokušati ćemo u našoj dvorani doći do pobjede, a ukoliko ne uspijemo čestitati ćemo im kao i večeras”.

Druga utakmica igre se u subotu u Splitu od 15.45.