Hrvatska
Financijski stručnjak 'mekane ruke' iz Subotice stigao u Osijek

Financijski stručnjak 'mekane ruke' iz Subotice stigao u Osijek

Autor: Branko Tabak

Novi igrač u redovima Vrijednosnica.

Vrijednosnice Osijek i igrač Andrija Šarenac potpisali su ugovor na godinu dana.

Andrija je rođen 1995. godine u Limassolu (Cipar), visok je 193 cm i igra na poziciji beka. Košarkom se počeo baviti u Beogradu, u klubu KK Beovuk. 2011. godine prelazi u KK Radnički Beograd, a 2012. u KK Konstantin Vršac. 

Na Impact Basketball Academy (Sarasota Florida SAD) odlazi 2013. a potom na Kaiser University (West Palm Beach Florida), od 2014. do 2018. gdje stječe diplomu Majoring in finance, postaje najbolji rooki godine (2014/15), prva petorka Sun konferencije (2017/18) te odlazi sa Kaisera kao igrač sa najviše ubačenih trica (323) u povijesti Univerziteta. 

U TF Budapest prelazi 2018. godine, a sezonu završava u KK Spartak Subotica sa prosjekom od 12,5 koševa, 3,1 asistencije, 2,1 skoka i postotkom za 3 poena od 44%. I

Igrao je i za nekoliko selekcija reprezentacije Srbije: 2011. godine U16 International Tournament Geneva - 1. mjesto, U16 EYOF (Europske Olimpijske Igre Mladih), Trabzon - 2. mjesto, 2017. godine na Univerzijadi u Taipeh - 4. mjesto.

Trener Domagoj Kujundžić je o Šarencu rekao: Potpisujemo igrača koji se u probnom periodu pokazao kao dobar šuter, vrijedan radnik i pozitivan čovjek, nadam se da će u Vrijednosnicama još napredovati i dobro se uklopiti u našu mladu momčad.

Evo i prvih domova novog stanovnika Osijeka: Drago mi je da sam upoznao Osijek, divan grad pun zelenila i susretljivih ljudi. Kako sam diplomirao financije jako mi je drago da sam postao ''Broker'', ekipa je jako mlada i potentna, puno se i kvalitetno trenira, uvjeti su nam odlični i svi jedva čekamo da počnu utakmice.