Regija
Predstavljene dvije nove Pantere

Predstavljene dvije nove Pantere

Autor: Paulo Sarić

Obojica su igrača u dosadašnjoj karijeri nosila dresove Vojvodine i Partizana.

Prometno je danas u ABA ligi. Samo pet dana nakon što je imenovao Vladimira Jovanovića za trenera prve momčadi, beogradski FMP je predstavio dva nova igrača. Za razliku od trenera koji je, očekivano, došao iz Crvene zvezde, igračka pojačanja su u prošlosti nosila dres – Partizana.

Direktno je iz crno-bijeloga dresa došao Stefan Pot, dok je visoki Božo Đumić prošlo ljeto napustio Partizan i proteklu sezonu odradio u OKK Slobodi iz Tuzle.

Snažni centar Božo Đumić je karijeru započeo u Novom Sadu prije nego se 2013. kratko okušao u mađarskom Szolnokiju u čijem je dresu debitirao u Jadranskoj ligi. Većinu te sezone je odradio u Napretku prije nego se vratio u Vojvodinu. Dobre igre u srbijanskoj prvoj ligi donijele su mu novu šansu u regionalnom natjecanju, ovaj put u sastavu Partizana u kojemu se zadržao narednu sezonu i pol. Većinom u skromnoj minutaži, sa zanemarivim učinkom. Prošlu je godinu proveo u bosanskohercegovačkoj prvoj ligi igrajući za Slobodu iz Tuzle u kojoj je doživio profesionalnu afirmaciju. Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije u osnovnom je dijelu sezone bilježio gotovo 13 koševa uz 5.5 skokova u prosjeku, da bi mu brojke ponešto pale kako se povećavala kvaliteta suparnika s kojima se susretao. U dvije utakmice doigravanja prosječno je zabijao deset poena i hvatao tri skoka. S beogradskim je sastavom potpisao dvogodišnji ugovor.


Dvije godine mlađi Pot profesionalnu je karijeru započeo u Novom Sadu u dresu Vojvodine. Izvrsna sezona 2014/15 vrlo ga je mladog, sa samo 20 godina, odvela u inozemstvo u rumunjski CSU Asesoft u kojemu nije dobio pravu priliku pa se preko Metalca vratio u srbijansku košarku, u sastav Mladosti, u kojoj je naprosto briljirao. Izvrsne igre s preko 20 koševa u prosjeku, uz 5.7 asistencija i 4.2 skoka privukle su pozornost beogradskog Partizana čiji je dres obukao prošlog ljeta. Ipak, kraj izvrsnog Amerikanca Williama Hatchera nije mogao doći do prave prilike pa je u ulozi igrača s klupe prosječno zabijao 5.3 koša uz 2.2 asistencije za manje od 15 minuta na parketu u 14 utakmica ABA lige te je odlučio svoj košarkaši put graditi u momčadi u kojoj će lakše doći do prilike.


Početak priprema prošlosezonskog finalista srbijanskog prvenstva zakazan je za 7. kolovoza.