Hrvatska
Regija
FOTO: Cedevita ostala u igri za startni broj 2

FOTO: Cedevita ostala u igri za startni broj 2

Autor: KK Cedevita

Krušlin i Ukić tricama slomili otpor Partizana.

U posljednjem kolu regularne sezone ABA lige Cedevita je pobijedila Partizan 85:75. Zagrepčani su tako ostali u borbi za drugo mjesto, na koje još uvijek mogu zasjesti ako Budućnost VOLi u ponedjeljak kod kuće izgubi od FMP-a.

Utakmica je bila napeta i u 35. minuti rezultat je bio 71:71. Međutim, nakon što su Filip Krušlin i Roko Ukić zabili dvije trice za 77:71 (između toga je Bandja Sy promašio dva slobodna bacanja, što je također pomoglo domaćinima) gosti više nisu uspjeli izjednačiti ili povesti. Markota je još jednu važnu tricu za 80:73 zabio s istekom napada na 2:45 min. do kraja, a bilo je jasno da Beograđani teško mogu preokrenuti kad je Stipanović na 1:13 min. do završetka poentirao za 84:75.

U dresu Cedevite Markota je upisao 15 poena, Ukić je ubilježio 14 poena i osam asistencija, Džanan Musa ubacio je 14 poena, Demetris Nichols susret je završio s 13 poena i sedam skokova, a Andrija Stipanović s 10 poena, sedam skokova i pet asistencija.

U redovima gostiju Kwame Vaughn upisao je 20 poena i četiri asistencije, a Đorđe Gagić ubilježio je 14 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Cedevita je večeras igrala bez Tonija Katića, dok je Partizan bio bez Nigela Williamsa-Gossa i Novice Veličkovića.

Cedevita – Partizan NIS kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

Jure Zdovc, trener Cedevite: "Bila je to dobra utakmica. Partizan je uvijek dobar, iako su došli bez dvojice glavnih igrača Williams-Gossa i Veličkovića. Oni su bez Williams-Gossa kod kuće razbili Budućnost. Dobro smo počeli, ali nam je ritam s izmjenama pao. Morali smo defanzivno odgovoriti na njihovu ekipu. Tu nismo dobro reagirali, tako da smo pali. Moglo smo to drugačije napraviti, no igrači zaslužuju da se vrate u ritam jer će nam u playoffu trebati svi. Uspjeli smo se vratiti, no šteta što smo dobili tricu na kraju prvog poluvremena jer nikad nije dobro kad suprotna ekipa uđe u svlačionicu s tricom. U drugom poluvremenu smo dobro nastavili, našli smo osam raspoloženih igrača, skratili smo rotaciju i na kraju zasluženo pobijedili."

Roko Ukić, kapetan Cedevite: "Osim onog blackouta kad smo iz vodstva 17:10 došli u zaostatak 20:31 i možda ulaza u drugo poluvrijeme, mislim da je to otprilike bilo ono kako želimo igrati. Partizan je u dobrom ritmu i stvarno su respektabilna ekipa, no igrali su bez dvojice igrača i bilo nam je sigurno lakše igrati. Morali smo se dobro potruditi da dobijemo i na kraju smo to napravili. Ovo je u svakom slučaju dobra pobjeda."

Nenad Čanak, trener Partizana: "Čestitke Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Došli smo s ambicijom da pokušamo iznenaditi Cedevitu. Imali smo u prvom poluvremenu dobru situaciju, no onda smo napravili nekoliko gluposti i promašili zicere, a Cedevita je prekvalitetna da to ne bi kaznila. U drugom poluvremenu bila je loša selekcija faulova, dozvolili smo mnogo lakih prodora i izlaznih dodavanja. Igrači Cedevite Nichols, Markota i Krušlin su dobri spot-up šuteri, a Ukić je prekvalitetan igrač da to ne bi prepoznao i da nas ne bi kažnjavao. U napadu smo imali dosta izgubljenih lopti. No, sve u svemu bila je to zaslužena pobjeda Cedevite, a mi se okrećemo domaćem prvenstvu."

Marko Pecarski, igrač Partizana: "Mislim da smo prvi dio utakmice odigrali dobro i držali smo se. Poslije smo u drugom poluvremenu dopustili da nas pretrče, a nije nam valjala ni igra u napadu. Ova pobjeda bi nam dosta značila za samopouzdanje, no sada se okrećemo treningu i pripremi za domaću ligu."