Hrvatska
FOTO: Čudesni Brajković poslao poruku konkurentima, tko će prihvatiti izazov?

FOTO: Čudesni Brajković poslao poruku konkurentima, tko će prihvatiti izazov?

Autor: Saša Ćirić

Kreće završnica ŠRKL-a!

Završen je ligaški dio natjecanja u ŠRKL-u. Nakon četrnaest odigranih kola par s vrha čeka rasplet razigravanja momčadi koje su zauzele pozicije 3-6, a tu se očekuje prava makljaža.

Foto: Mario Dražić (ŠRKL)

Prvoplasirani KK 1990 će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja četvrtoplasiranog Vintage bara i petoplasirane CB Victorije, što će ujedno biti i repriza prošlosezonskog finala u nešto ranijoj fazi natjecanja. Drugoplasirana VUŠ Enigma će za protivnika u polufinalu imati ili trećeplasirani RKK Moderato cantabile, ili šestu momčad regularnog dijela prvenstva, ćudljive i neugodne dečke iz River banda.

Pregledajmo na trenutak rezultate koji su uslijedili nakon našeg posljednjeg izvještaja.

13. kolo:

RKK Moderato cantabile 89 - 64 Kruška Smart plus (Berljafa 38, Baranić 11 / Ivić 19, Mazalin 14)

KK 1990 78 - 85 Vintage bar (Brajković 24, Galić 22 / Maleš 27, Cukrov 22)

River band 75 -68 Oxford (Junaković 25, Mandić 19 / Rončević i Ajduković po 17)

CB Victoria 56 - 77 VUŠ Enigma (Matulja 22, Mijalić 10 / Babun 26, Guzić 19)

14. kolo:

KK 1990 101 - 95 CB Victoria

Premda je aktualni prvak pobjedom u ovom susretu, uz istovremeni kiks direktnog konkurenta za četvrto mjesto, Vintage bara, mogao napraviti korak naprijed u konačnom poretku, zacementiranost za poziciju ostatka lige je ovaj susret učinila praktički revijalnim. Obje momčadi su došle u suženim rotacijama, a bolje su se snašli 90ersi bez Domagoja Stojanovića. U njegovom odsustvu su drugi igrači preuzeli dio odgovornosti, što je na najbolji način iskoristio Marko Brajković, koji je ubacio nevjerojatna 53 poena! Popularni Brujo je ubacio čak osam trica, a tome je dodao i deset skokova. Uz bok mu je bio Hrvoje Galić, koji je u jednoj od boljih partija sezone upisao 26 poena i 12 skokova. U petorci Victorije, koja je hrabro odigrala svih 40 minuta u istom sastavu, svi igrači su postigli dvoznamenkast broj poena. Prednjačio je Luka Mijalić (34 poena, 6 skokova, 7 trica), a po 19 poena dodali su Marko Smolić i Ante Nakić.

Foto: Mario Dražić (ŠRKL)

KK River band 63 - 73 RKK Moderato cantabile

U najavi četvrtfinalnog dvoboja Moderato cantabile je već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika, pa su Riverovci u posljednjoj četvrtini uspjeli tek ublažiti poraz. Pobjedu bivših Novinara je zasjenila ozljeda Ahilove tetive Gorana Zeljka, što će svakako biti težak udarac uoči nastavka natjecanja. Goranov brat Mate je sa 17 poena predvodio Moderatovce do pobjede, a dobru podršku su mu pružali mladi Luka Skorić i nešto stariji Jakov Pavlović s po 11 poena. U redovima Glazbenika je u odsustvu Ivana Blaće dobar dio tereta pao na pleća Luke Kovača (19 poena), ali i Luke Junakovića (14 poena, 11 skokova) te Frane Mandića (14 poena, 6 skokova).

Oxford 53 - 58 Kruška Smart plus

Dvoboj dvije momčadi s dna ljestvice donio je bespoštednu borbu za izbjegavanje fenjera. Pobjedi unatoč, Voćkice nisu uspjele preskočiti Oxford u ukupnom poretku, ali imaju satisfakciju pobjede u međusobnom dvoboju. U redovima Akademika je Danijel Vukadinović upisao double - double (18 poena, 10 skokova), dok je Zlatko Ajduković imao nešto slabiju šutersku večer (12 poena). U pobjedničkim redovima su se iznad prosjeka izdigla dva najkonstantnija igrača momčadi tijekom cijele sezone, Krešimir Ivić (15 poena, 8 skokova) i Toni Vojković (15 poena).

Vintage bar 94 - 87 VUŠ Enigma

Posljednji ligaški susret nije donio rezultatski značaj, ali momčadi su maksimalno ozbiljno pristupile tom dvoboju, ponajprije radi prestiža. Vintage bar je od početka diktirao tempo na visok broj poena, a tamo se puno bolje snalaze od VUŠ-ovaca, kojima su ipak draže utakmice ispod 70 poena. U pobjedničkoj momčadi je prvi strijelac bio plodni Ivan Cukrov (24 poena, 7 skokova), a raspoložen je bio i Petar Maleš (22 poena, po pet skokova i asistencija). Kod njihovih suparnika su više od ostalih pokazali Jakov Bačić (21 poen) te Ante Nerber (20 poena), a kao raritetan podatak ćemo istaknuti uspješan šut za tricu kapetana Filipa Vukičevića!


Četvrtfinalni dvoboji počinju već ove nedjelje, a sastaju se Vintage bar i CB Victoria (18 sati), odnosno RKK Moderato cantabile i River band (21 sat).