Time-out
FOTO: Direktor Gunjević u ulozi trenera u humanitarnoj utakmici srušio svoj Zadar, Matej Mamić zabio tricu s centra, Nino Kotrulja MVP

FOTO: Direktor Gunjević u ulozi trenera u humanitarnoj utakmici srušio svoj Zadar, Matej Mamić zabio tricu s centra, Nino Kotrulja MVP

Autor: KSZŽ Photo: Andrej Jančijev/KSZŽ

Božić u Jazinama uz 230 poena

Dvorana Jazine nakon završnih turnira razigravanja za Jedinstvenu kadetsku i pretkadetsku ligu regije Jug bila je domaćin i humanitarnoj Božićnoj All – star utakmici u kojoj su snage odmjerili najbolji pojedinci do 18 godina Zadarske županije te kadetska ekipa KK Zadar. 

Turnir je isto tako simbolično održan baš 21.12. na dan kada je prvi put predstavljena ova igra koja svima živote znači – košarka.

Prije početka utakmice prvu loptu podbacio je predsjednik Košarkaškog saveza Zadarske županije Marin Vrsaljko i pritom svima poželio sretan Božić te uspješnu Novu 2023. godinu! Tajnik Košarkaškog saveza Zadarske županije Tomislav Kabić pridružio se čestitkama te je najavio kako će ova utakmica postati tradicionalna te će se se odigravati svake godine baš na ovaj datum.

Sami susret puno bolje su otvorili uigrani mladići iz KK Zadar koji su krenuli s ranim vodstvom od 0:10, a momci iz All – star ekipe nakon nekoliko minuta povezali su svoje redove te su poentirali prvi puta uz koševe Roka Lukića. Krenuo se tada susret i izjednačavati i do kraja prve dionice već smo imali poprilično lijep broj koševa pri vodstvu Zadra 25:33.

Nastavio se susret u pravom all – star tonusu kojemu pozavidjela ne bi niti neka seniorska košarkaška liga, momci Zadarske županije igrali su sve bolje i polako su hvatali priključak s Zadrom, a na poluvremenu vodstvo Zadra smanjilo se, ali tek za pola koša 58:65.

Pravi ugođaj na terenu na kojem su ‘sve zvijezde’ imali smo na poluvremenu utakmice kada je održano natjecanje u tricama na kojem je svoj potpisani dres pobjedniku uručio ‘snajper’ KK Zadar – Antonio Jordano! Najbolji šuter za tri s tri pogotka s pozicija koje su nosile po bod te s pogotkom s centra koji je nosio pet bodova bio je kadet KK Zadar – Matej Mamić!


Nakon ‘halftime showa’ krenuo je i drugi dio ovog susreta, a u trećoj četvrtini pri rezultatu 73:72 All – star ekipa po prvi put na utakmici uhvatila je prvo vodstvo te je nagovijestila zanimljiv rasplet susreta. Ipak, Zadar je pojačao tempo i iskoristio manjkavost u uigranosti kod All – star ekipe te je u četvrtu četvrtinu Zadar ušao s visokih +13 (85:98).

All – star ekipa predvođena Ninom Kotruljom i Rokom Lukićem podignula je svoju igru u nastavku, a serijom od čak šest slobodnih bacanja (svega tri uspješna) i košem iz igre Roka Lukića rezultat je 30-ak sekundi prije kraja bio izjednačenih 114:114. Nakon toga budući MVP utakmice Nino Kotrulja uzeo je stvari u svoje ruke te ‘coast-to-coast’ akcijom stavio ‘točku na i’ ovog susreta i postavio konačnih 116:114. Zadar je imao svoju šansu za pobjedu međutim netočan je bio pokušaj Luke Bičića u zadnjoj sekundi te je ekipa koju je s klupe vodio direktor KK Zadar David Gunjević, uz pomoć trenera Zadra i Diadore Tonija Vidaića te trenerice KK ABC i ŽKK Zadar Barbare Vrhar, mogla krenuti sa slavljem.

Ekipu Zadra predvodio je sjajni dvojac Tonija Torbarine koji je imao 23 koša i 5 asistencija (9/11 šut iz igre) i Nike Ružića koji je ubacio 22 uz 6 uhvaćenih skokova (7/10 šut iz igre). Dobru partiju pružio je i Branko Stojanov koji je brojao do 14 koševa.

MVP susreta uz valorizaciju 31 bio je Nino Kotrulja (KK Diadora), a do te valorizacije stigao je preko 30 koševa, 3 skoka, 7 asistencija, 3 ukradene lopte te 4 ubačene trice iz 10 pokušaja. Isto tako veliki udio u ovoj utakmici dali su i Roko Lukić (KK Zadar) koji je ubacio 24, uhvatio 5 skokova te asistirao 6 puta te Matej Nimac (KK Diadora) koji je imao 18 koševa i 4 skoka za momke iz All – star ekipe.


Ekipu Zadra predvodio je sjajni dvojac Tonija Torbarine koji je imao 23 koša i 5 asistencija (9/11 šut iz igre) i Nike Ružića koji je ubacio 22 uz 6 uhvaćenih skokova (7/10 šut iz igre). Dobru partiju pružio je i Branko Stojanov koji je brojao do 14 koševa.

All – star ekipa Zadarske županije U18 – KK Zadar 116:114 (25:33, 33:32, 27:33, 31:16)

Suci: D. Jančijev, R. Karpuzovski, S. Frakin | Gledatelja: 150 | Dvorana: Jazine Zadar

All – star: Lukić 24, Gobin 8, Jović 6, Sikirić, Lerga 4, Ćosić 2, Kotrulja 30 (MVP), Šare 9 (10 skokova), Perinčić, Nimac 18, Blajić 6, Madunić 9.

Zadar: Bičić, Mirčeta 5, Ružić 22, Zdrilić 9, Torbarina 23, Stipčević, Mamić 8, Josipović 8, Batur 7, Marić 8, Popović 6, Stojanov 14, Mustać 4.

Izbornik All – star ekipe: David Gunjević, pomoćni treneri: Toni Vidaić, Barbara Vrhar

Treneri KK Zadar: Marko Selin i Jakov Borčić