Hrvatska
FOTO: Dobra igra Zadranki se nastavlja. U derbiju pala i Trešnjevka!

FOTO: Dobra igra Zadranki se nastavlja. U derbiju pala i Trešnjevka!

Autor: Paulo Sarić

Šesta pobjeda u sedam kola.

Košarkašice Zadra u derbiju sedmog kola Prve ženske lige na domaćem su terenu svladale ŽKK Trešnjevka 2009 rezultatom 67-52 i došle do nove pobjede koja ih je ostavila na diobi drugog mjesta na tablici. Zadranke su do pobjede došle po već prokušanom receptu uz dobru i agresivnu obranu koja suparnicama dopušta tek samo 60 poena na domaćem terenu.

Nakon izjednačenih početnih nekoliko minuta krenuo je nalet Dalmatinki koje su serijom 11-2 već u 12. minuti otišle na dvoznamenkastu prednost. Indikativno je pritom bilo da je čak pet domaćih igračica zabijalo koševe u prvom naletu Zadranki što je uvelike otežalo posao gošćama koje nisu znale odakle im prijeti veća opasnost te se nisu mogle fokusirati na samo jednu suparnicu. Cassidy Clark i Anđela Katavić s četiri su koša nakratko približile Trešnjevku, a onda je mlada Ana Mandić koja se do tada nije upisala u strijelce potvrdila prethodno napisano i sa šest brzih poena učas odvela domaće cure ne velikih plus 17 (30-13). A igrala se tek 16. minuta. Ipak, tada je došlo do malog pada u igri ŽKK Zadar koji je do poluvremena ubacio samo još jednu tricu pa je semafor pri odlasku na veliki odmor pokazivao 33-23.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Većina treće četvrtine protekla je u igri koš-na-koš pa se razlika nije previše mijenjala sve do kraja 29. minute kada su povukle iskusne Lucija Perica i Lara Nikpalj i sa sedam uzastopnih poena vratile svoju ekipu na ugodnih plus 16, s koliko se i ušlo u posljednju dionicu (55-39).

Dobra igra Zadranki nastavila se i na otvaranju četvrte četvrtine u kojoj su Zagrepčanke punih pet minuta ostale bez koša pa se domaća serija nastavila s novih 7-0 te su igračice Marije Mazije u jednom trenutku imale i velika 23 poena razlike (62-39) nakon čega je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno.

Zadranke je do nove pobjede vodila Ana Vrsaljko s 18 koševa, dok je kapetanica Lara Nikpalj dodala 13 poena uz 11 uhvaćenih lopti, a dvoznamenkaste su bile i Ana Mandić te Ivana Dujić koje su ubacile po deset koševa čemu je potonja dodala i osam asistencija. Najefikasnija u gostujućim redovima bila je Clark sa 16 poena i 11 skokova.