Hrvatska
FOTO: Mladost bolja od Jazina, Matov hvali Njegovana, Jurlina Mladost

FOTO: Mladost bolja od Jazina, Matov hvali Njegovana, Jurlina Mladost

Autor: HAKK Mladost Photo: KK Cedevita junior

Prva muška liga

HAKK Mladost je u uzbudljivoj utakmici svladala ekipu Jazine Arbanasi 89:85 u sklopu 1. kola Prve muške lige.

Igrači Anđelka Matova su s brzim ritmom otvorili utakmicu te su odmah na startu napravili seriju 10:0. Momčad Mladosti je u prvom poluvremenu bila bolja ekipa, u drugoj četvrtini imali su svoje najveće vodstvo na utakmici od +15, nakon prvih 20. minuta rezultat je bio 43:34.

U nastavku susreta ekipa iz Zadra je počela smanjivati prednost zagrebačkog kluba, nakon serije 15:0 igrači Roka Jurline preuzeli su vodstvo po prvi put na utakmici 62:64. Završnica između ove dvije mlade ekipe je bila napeta, brza, prava košarkaška. Ekipe su igrale koš za koš ali u konačnici Mladost je došla do svoje prve pobjede.

Najbolji igrač u redovima Mladosti je bio Petar Ogrizović koji je susret završio s 24 poena i 5 asistencije. Marko Ljubičić je imao dobru utakmicu ispod koša, upisao je 12 poena, 8 skokova i 3 blokade.

Za Jazine Arbanasi Roko Lukić je upisao 17 poena i 4 skoka.

STATISTIKA

Anđelko Matov, trener Mladosti: “Ovo su dvije ekipe koje dva puta dnevno treniraju, jedna i druga ekipa je fizički spremna. Mi smo u nekim situacijama taktički griješili u napadu, iz tih situacija smo dozvoli Jazinama da dođu do laganih koševa u drugom poluvremenu. Drugi problem koji nas je mučio danas je bio defenzivni skok, Jazine su imali dosta napadački skokova u drugom poluvremenu. Taj trokut kojeg su činili Palčić, Marić i Kazarnovski sa svojim iskustvom jako dobro su odigrali. Moram pohvaliti Njegovana koji je dosta dobro rolla prema košu i dosta dolazio do poene. Moram čestitati mojim igračima na pobjedi. Nama će biti svaka utakmica odrastanje, nijedna utakmica nama neće biti lagana.”

Roko Jurlina, trener Jazina Arbanasi: “Čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi, bili su bolji kroz cijelu utakmicu, bili su energetski na dobar nivou. Uzorke moramo tražiti u nedovoljnoj uigranosti, odigrali smo samo jednu pripremnu utakmicu i praktički treniramo samo dva tjedna na ozbiljnoj razini. Vidi se da nama nedostaje treninga i utakmica, tri igrača su nam stalno sa seniorima. Mi ćemo biti iz utakmice u utakmicu sve bolji, mislim da nam jednostavno treba malo vremena ali doći će sve na svoje.”

Standings provided by SofaScore