Hrvatska
Regija
FOTO: Nakon važne pobjede Velić hvalio kondicijskog trenera Sorića

FOTO: Nakon važne pobjede Velić hvalio kondicijskog trenera Sorića

Autor: KK Cibona

Odlična utakmica Damira Markote za miran san uoči završna dva kola ABA lige.

U 20. kolu ABA Lige Vukovi su slavili po osmi put ove sezone pobjedivši Mega Bemax s visokih 89-71 čime su dohvatili šesto mjesto na tablici (FMP još mora odigrati utakmicu 20. kola).

Najefikasniji u redovima Cibone bio je Damir Markota sa 22 poena, 4 skoka, 3 asista, 1 ukradenom loptom i valorizacijom 31, a još su četvorica Vukova bila dvoznamenkasta- Bundović 14, Rozić 13, Ljubičić K. i Marić  po 12 poena.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Ovi momci su pokazali možda i najbolju utakmicu sezone i to nije slučajno, to su pravi karakteri i to su večeras pokazali. Čestitao bi im danas na jako dobroj igri a čestitao bi i našem kondicijskom treneru Krševanu Soriću koji je u zadnja 3 tjedna napravio jako dobar posao jer nije slučajno da ekipa ovako izgleda u najbitnijem trenutku sezone. Mi smo fizički jako dobro spremni. Bila je ideja da im ne damo otvoren teren i da zatvorimo njihov skok u napadu i mislim da smo u jednom i drugom uspjeli. Sveli smo igru 5 na 5 i tu smo jako pametno odigrali što se tiče napada i kontrole ritma. Imali smo i dubinu i prodor igru tako da sam zadovoljan kako smo odigrali. Igrači žive jedan za drugog, imamo dobru atmosferu i na osnovu tog zajedništva i timske igre mi dolazimo do ovako važnih pobjeda.”

Krešimir Ljubičić, igrač Cibone:

”Kontrolirali smo ritam utakmice svih 40 minuta, pokazali smo da ne ovisimo o jednom ili dva igrača već da je naša igra timska i svaki put netko drugi iskoči. Napravili smo sve što smo se dogovorili i na kraju zasluženo slavili.”

Dejan Milojević, trener Mega Bemaxa:

”Cibona je zasluženo pobjedila i čestitam im na pobjedi. Mi smo previše mekani bili čitavu utakmicu, odigrali smo jedan loš meč. Bili smo na 2-3 šuta od povratka u utakmicu nekih 7-8 minuta prije kraja,međutim, neki šutevi nisu išli i mislim da je tad Rozićev šut sa 10 metara prelomio utakmicu. Mi imamo 2 meča s najjačim ekipama u prvenstvu, igramo sa Budućnosti i Zvezdom, gledat ćemo da se predstavimo u što boljem svjetlu.”

CIBONA-MEGA BEMAX 89:71  (22-13, 23-22, 22:20, 22:16)

CIBONA: Bilinovac, Ljubičić M., Rogić 9, Marić 12, Bundović 14, Gilbert, Novačić 7, Prkačin, Rozić 13, Ljubičić K. 12., Pilepić, Markota 22.

MEGA BEMAX: Janjić, Marjanović, Ratkovica 3, Ašćerić, Mišković 19, Atić 14, Cerovina 1, Koprivica, Nikolić 10, Mokoka 15, Fundić 7, Stanić 2.

Iduću utakmicu Cibosi igraju u subotu 09.03. u KC Dražen Petrović kada u 21. kolu ABA Lige dočekuju Krku s početkom u 21.00 sati.

Rezultati by SofaScore