Time-out
FOTO: Profesori školovali studente na košarkaškom terenu

FOTO: Profesori školovali studente na košarkaškom terenu

Autor: Paulo Sarić

Košarka u sklopu Ritma kulturizma.

Da je Zadar „Grad košarke“ znano je svima. No, malo toga iznova ukazuje na strast koju Zadrani imaju prema njima najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu kao ono što možemo vidjeti na ulicama Donatova grada. Studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru svoju su tradicionalnu manifestaciju „Ritam kulturizma“ začinili i košarkaškim susretom.

I to ne bilo kakvim!

U njemu su snage odmjerili profesori i studenti Sveučilišta u Zadru. Suprotno očekivanjima slavili su – profesori. Iako su bili ojačani doktorom znanosti Tonćijem Jerakom koji je svojedobno dijelio svlačionicu sa sadašnjim direktorom ABA lige Krešimirom Novoselom i ocem hrvatskog reprezentativca Krunoslava Simona, Đurom Simonom, studenti su se nadali da će na račun svježine i bolje fizičke pripreme odnijeti pobjedu.

Ipak, realnost ih je stavila na mjesto. Profesori su poveli s velikih 20-0, pa mladim snagama Sveučilišta u Zadru nije pomoglo ni varanje na semaforu za vrijeme poluvremena te su na kraju uvjerljivo izgubili 47-36.

Za najkorisnijeg je igrača susreta proglašen profesor Tomislav Klarin čiji je svaki koš bio popraćen glasnim uzvicima odobravanja okupljenih gledatelja.

- Drago mi je da smo i ovu godinu uspjeli obogatiti Ritam kulturizma košarkaškim susretom studenata i profesora, tim više što sav prihod od projekta ide u humanitarne svrhe. Studenti su se ove godine ozbiljno pripremali smatrajući da su u boljoj formi od nas, koji već neko vrijeme ne igramo košarku na razini i u ritmu u kojem smo ju nekoć igrali, no na terenu smo pokazali da smo i dalje iznad njih – kazao je jedan od organizatora „Susreta titana“ u sklopu Ritma kulturizma dr.sc. Tomislav Klarin.

S obzirom na viđeno, dojam je da su profesori studente na košarkaškom terenu školovali bolje nego – u predavaonici.

- Momci su pružili dobar otpor i pokazali veliko srce na terenu. Drago mi je da smo ovim humanitarnim susretom pokazali da košarka i dalje zauzima velik dio razmišljanja Zadrana i da smo njome obogatili i ovogodišnje izdanje Ritma kulturizma – dodao je Klarin.

S obzirom na broj posjetitelja i zainteresiranih građana jedno je sigurno – košarka i dalje živi u srcima Zadrana.

Košarka je u ritmu Zadra!