Hrvatska
FOTO: Puntamičani namučili Goricu, presudila promašena bacanja

FOTO: Puntamičani namučili Goricu, presudila promašena bacanja

Autor: Branko Tabak

Nakon neizvjesne završnice jedni prema vrhu, drugi prema dnu.

Namučila se Gorica u Jazinama protiv Sonik Puntamike, no na kraju ipak i zasluženo slavila 74-67.

Četvrta je ovo pobjeda momčadi Josipa Sesara i četvrti poraz žilavih Zadrana koji će priliku za bodove tražiti na domaćem terenu protiv momčadi koje ne spadaju u vrh HT Premijer lige. Šibenki i Gorici, od kojih je do sada poražena na svom parketu, zasigurno je tu i mjesto.

Koliko vrijede Puntamičani su pokazali na gostujućim parketima. Slavili su kod Hermesa, u Osijeku su pali nakon produžetka, a u Sinju nakon visokog vodstva. U šestom kolu Zadrani gostuju kod ranjenog Zaboka, koji je povezao tri poraza i iskupljenje će tražiti protiv Sonik Puntamike.

Gorica je u Zadru do pobjede stigla u samoj završnici u kojoj su iskoristili zadarske propuste, točnije nekoliko promašenih slobodnih bacanja domaćina. S četiti pobjede i samo jedim porazom Goričani se drže vrha poretka. Jedina bolja momčad je Cibona sa stopostotnim učinkom, dok Zadar i Šibenka imaju omjer 4-1, baš kao i Gorica,

Puntamičani su u prvom poluvremenu imali prednost od pet poena, gosti sve to okrenuli i poveli 34-44. no igrači Šime Kraljevića pronašli su put kako utakmicu dovesti u egal završnici. U njoj su sretniji i spretniji bili Goričani.

Najefikasniji u redovima Sonik-Puntamike bio je Eddi Jurjević sa 16 koša. U redovima Gorice double-double učinak je imao Lovro Mazalin (13 poena, 14 skokova).