Hrvatska
Regija
FOTO: Samo je jedan Sveti Juraj. 'Zmajčeki' svladali Zadrane

FOTO: Samo je jedan Sveti Juraj. 'Zmajčeki' svladali Zadrane

Autor: R.I.

Brala i Buljan nedovoljni za pobjedu.

Mladi košarkaši Zadra poraženi su na otvaranju juniorske lige u Jazinama. Igrači Jurice Ružića držali su se u egalu čitavo prvo poluvrijeme, no u nastavku su bili primorani potpisati kapitulaciji pred 'Zmajčekima' iz Ljubljane koji su na koncu slavili rezultatom 71-85.

Gosti su od samog otvaranja diktirali tempo susreta, no mladi Zadrani se nisu predavali te su čitavu prvu četvrtinu držali priključak. Edis Korman je u prvim minutama vješto pospremao lopte u obruč, a kada su mu se pridružili suigrači semafor je nakratko pokazivao potpuni egal (17-17).

Narednih je nekoliko minuta pripalo Ljubljančanima koji su se na krilima serije 8-0 ekspresno odvojili i u par navrata koketirali s dvoznamenkastom prednošću, no serija slobodnih bacanja sredinom i krajem druge dionice vratila je Zadrane u igru, pa se na veliki odmor otišlo s 34-35 za igrače Boruta Fijavža.

FOTO: Šime Zelić (ABA liga)

Pokušala je Cedevita Olimpija već na početku nastavka okrenuti vodu na svoj mlin, ali domaćini su sve do završnice treće četvrtine odolijevali napadima Slovenaca. Semafor je još krajem 27. minute pokazivao 44-49, a onda je krenula gostujuća serija 0-17 koja je prelomila susret.

Zadrani su naredne četiri minute ostali bez poena što su 'Zmajčeki' iskoristili da odu na plus 22. Borili su se Dalmatinci do samoga kraja, no na jednoznamenkasti zaostatak su prišli tek nakon trice Duje Brale u posljednjoj minuti susreta, pa trijumf Ljubljančana nije dolazio pod znak pitanja.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Miha Cerkvenik i Alen Malovčič s 25, odnosno 18 poena, čemu je potonji dodao i 13 skokova, dok je domaćine predvodio mladi reprezentativac Duje Brala s 19 koševa i šest uhvaćenih lopti.