Hrvatska
FOTO/VIDEO: Šest dvoznamenkastih Zadrana za uvjerljiv početak doigravanja

FOTO/VIDEO: Šest dvoznamenkastih Zadrana za uvjerljiv početak doigravanja

Autor: Paulo Sarić

Momčadska igra i agresivna obrana odlučili su pobjednika.

Košarkaši Sonik Puntamike napravili su prvi korak ka povratku u elitni rang hrvatske košarke. Igrači Šime Kraljevića na domaćem su terenu bez velike drame svladali Agrodalm rezultatom 90-66 potvrdivši i na parketu najave o lovu na HT Premijer ligu.

Početnih je nekoliko minuta proteklo u dalekometnom ispitivanju snaga, no onda su Puntamičani odigrali svoju najjaču kartu. Kao i nebrojeno puta tijekom sezone podigli su agresivnost i zaigrali obranu preko cijelog terena na što Garmini momci nisu imali odgovor. Počeli su gubiti lopte kao na traci pa nije dugo trebalo da se domaćini odlijepe na prvu dvoznamenkastu prednost (18-8). Tek nakon serije 13-0 gostujući je trener Joško Garma pozvao prvu minutu odmora, no očekivani učinak nije postignut. Suša Agrodalma se nastavila sve do kraja prve četvrtina, a Zadrani su tih šest minuta iskoristili da odu na velikih 20 koševa prednosti (30-10).

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Nastavak je donio nešto drugačiju priču i bolju igru Zagrepčana koji su pokazali da su zasluženo ušli u doigravanje. Čim su vratili sigurnost u igri i prestali gubiti lopte gosti su krenuli u nalet. Seriju 0-8 nakratko je tricom prekinuo Jure Perić, pa se prednost 'Soniksa' s početka druge dionice ubrzo prepolovila (33-23). Taman kada se činilo da ćemo do kraja gledali izjednačenu utakmicu, domaćini su otresli prašinu sa svojih dresova i zaigrali kao na otvaranju susreta te se učas vratili u mirnije vode.


Na veliki se odmor otišlo s plus 17 za Zadrane (52-37) koji su u nastavku mirno održavali prednost. Tek je trica raspoloženog Andreja Ceraja na samom otvaranju drugog poluvremena nagovijestila da bi moglo biti problema za Kraljevićeve trupe, no dobra rola Josipa Ceranje brzo je vratila domaćine na dvadesetak poena viška. Gostima nije pomogla ni „hokejaška“ četverostruka zamjena sredinom treće četvrtine, naprotiv nedugo potom Puntamičani su tricom mladog Roka Erslana otišli na do tad najvećih plus 24 (72-58) nakon čega više nije bilo povratka za goste.

Do kraja smo gledali odrađivanje posla Sonika koji je mirno došao do vodstva u polufinalnoj seriji doigravanja za ulazak u HT Premijer ligu.

Najefikasniji u redovima pobjednika koji su imali čak šestoricu dvoznamenkastih igrača bili su Teo Petani i Josip Ceranja s po 13 poena, dok je Agrodalma predvodio Ceraj sa 17 koševa.