Hrvatska
FOTO: Šibenski košarkaši "opustošili" gradsku riznicu - Toni Nakić sportaš godine u Šibeniku

FOTO: Šibenski košarkaši "opustošili" gradsku riznicu - Toni Nakić sportaš godine u Šibeniku

Autor: Saša Ćirić

Neka nova dica igraju igru s Baldekina.

Danas je u šibenskom kazalištu održana svečana dodjela nagrada najboljim sportašima grada Šibenika u 2018. godini. U gradu nadaleko poznatom po slavnim košarkašima kao što su Dražen Petrović ili Dario Šarić, malo tko ostane iznenađen kada nagrade ovakvog tipa osvoje upravo ljudi koji dolaze iz kraljice igara.

Nagradu za najboljeg sportaša je odnio Toni Nakić, koji je u prošloj godini bio najbolji igrač juniorske momčadi GKK Šibenika, koja je u hrvatskom prvenstvu pokleknula tek u finalu protiv logistički moćnije Cedevite. Isto tako, Nakić je bio neizostavni član U20 reprezentacije koja je u njemačkom Chemnitzu, mimo svih očekivanja, osvojila srebrnu medalju. Zanimljivo, i drugoplasirani u poretku je košarkaš. Mladi Tomislav Ivišić je također postigao veliki uspjeh s reprezentacijom, a kao jedan od mlađih igrača u momčadi je imao zapaženu ulogu u putu kadetske reprezentacije do europskog trona pod palicom trenera Milana Karakaša. Tomislav je trenutno s kadetskom reprezentacijom na međunarodnom turniru u Turskoj, pa je nagradu u njegovo ime preuzeo brat Zvonimir, koji je zbog ozljede morao propustiti taj turnir.

Toni Nakić s nagradom za najboljeg sportaša Šibenika, Zvonimir Ivišić s nagradom za drugo mjesto njegovog brata Tomislava

Foto: sibenik.in

Uz individualnu nagradu mladog Nakića, bilo je jasno da će i juniorska momčad GKK Šibenika visoko kotirati na popisu laureata. Ipak, dobri rezultati malonogometaša MNK Crnice su ipak ostavili dublji dojam na stručni žiri, pa su momci trenera Petra Maleša i njegovog pomoćnika Roberta Dragutina zauzeli drugo mjesto u konačnom poretku.

Juniori GKK Šibenik, finalisti prvenstva Hrvatske u sezoni 2017/18 (Foto: sibenik.in)

Kao i u momčadskom dijelu, malonogometaš je za dlaku bio bolji od košarkaša i u trenerskoj kategoriji. Trener juniorske momčadi GKK Šibenika Petar Maleš je osvojio drugo mjesto u izboru najboljeg trenera, a s talentiranim generacijama koje dolaze smo sigurni da će za njega osobno, ali i Narančaste kao klub, ovakvih nagrada biti još mnogo u budućnosti.

Na kraju, valja istaknuti i nagrade za mlade perspektivne sportaše, a tu su svoje mjesto pod suncem našli košarkaši OKK Dražen Petrović, Martin Klarin, Šimun Dragutin i Filip Begić.