Hrvatska
FOTO: Simultanka Nika Slavice za pobjedu Škrljeva protiv Sonika

FOTO: Simultanka Nika Slavice za pobjedu Škrljeva protiv Sonika

Autor: Duje Jurić

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su u utakmici koja „život znači“ Sonik Puntamiku 68:60 i tako došli do četvrte pobjede u prvenstvu. Bilo je to „simultanka“ Nik Slavice koji je postigao 32 koša.

Prvih deset minuta u znaku je Sonik Puntamike koja osim početnog vodstva domaćina 1:0, cijelu četvrtinu ima vodstvo, a u 8' i plus sedam 17:9. Važnost utakmice „skratila“ je ruke igraćima Adria Oil Škrljeva, koji su imali dosta promašaja. Ipak, da se na mini odmor ne ode vodstvom gostiju pobrinuo se Nik Slavica koji sa sirenom pogađa tricu, odnosno svoj osmi koš za rezultat 18:18. Kod gostiju pet je igraća postizalo koševe, a najviše Petar Marić pet.

Zadrani imaju prednost i tijekom druge četvrtine, a najviše plus šest 26:20 u 17'. Najbolji igrač utakmice Slavica na isteku dvadesete minute, pola sekunde prije isteka vremena postiže svoj 19 koš, te koristi dodatno slobodno bacanje za plus četiri Zelenih 32:28. Marić kod gostiju postigao je deset koševa, dok se uz njega još šest igrača Sonik Puntamike upisalo u strijelce.

Na početku drugog dijela publika je vidjela koševe u nizu Antonia Bobana, Ivana Batura, Mark Dorrisa za tri i Slavice za dva i domaćin u 24' ima plus devet 41:32. Minutu kasnije i plus deset. Domaćin je u nastavku lišen usluga Robertsona i Vrkića koji su prosjedili  na klupi zbog četiri osobne pogreške, dobivene još u drugoj četvrtini, pa su gosti koševima ponajprije Šime Špralje došli na minus četiri 46:42, da bi Vrkić sa sirenom povisio na 50:42 na isteku tridesete minute.

Posljednjih deset minuta  počelo je u znaku trica na obje strane. Gosti sa tri trice na isteku 34' dolaze na zaostatak od minus tri 55:52. No, domaćin se ne predaje pa u nastavku ima stalnu prednost pet do sedam koševa.  Minutu i 18 sekundi prije kraja Robertson preko Špralje postiže koš i dobiva dodatno slobodno bacanje koje koristi za plus osam 64:56. Kapetan gostiju Dino Palčić pogađa tricu za minus pet, no domaćin nije ispustio prednost. Uz Slavicu Roberston je postigao 9 koševa, dok se veteran Špralja kod gostiju zaustavio na 17.