Hrvatska
Regija
FOTO: Zadrani bolji od Riječana u Sloveniji

FOTO: Zadrani bolji od Riječana u Sloveniji

Turnir za mlađe kadete u Cerklju.

Mlađi kadeti KK Sonik Puntamika prošli su vikend (27. – 30. listopada) proveli u Cerklju ob Gorenjskem na turniru koji je organizirao KK Krvavec. Na turniru su još nastupili ECE Triglav - Kranj, Ježica - Ljubljana, Petrol OlimpijA – Ljubljana, RI Basket – Rijeka, Torrelodones – Španjolska i Tornado BS Kaunas – Litva.

Utakmice su odigrane u predivnoj sportskoj dvorani smještenoj podno Krvavca, a ekipe su bile podijeljene u dvije grupe.

Hrvatski je predstavnik prvi susret odigrao u subotu, točno u podne, te je u dvoboju koji je cijelo vrijeme kontrolirao na kraju ostvario pobjedu 64-59.

Iduća je utakmica započela manje od dva sata nakon završetka prve te se osjetio umor od puta i uzbuđenja pa su domaćini iz KK Krvavec slavili rezultatom 69-57.

Nedjelja je započela susretom protiv Tornada Kaunas, ekipe iz Litve koja je pretrčala i nadskakala Zadrane i na koncu dobila s uvjerljivih 89-41.

Nakon ručka i popodnevnog odmora u 16:30h započeo je dvoboj protiv posljednjeplasirane momčadi iz grupe 2 - RI Basketa iz Rijeke. Iako su Riječani odigrali odličnu utakmicu s jako čvrstom obranom, Sonik Puntamika je zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu pobijedila rezultatom  64-49.

Tom pobjedom izboren je ususret za peto mjesto protiv ECE Kranj. Dalmatinski je sastav loše ušao u utakmicu te je na kraju prve četvrtine na semaforu stajalo 21-9 za Slovence. Na poluvremenu je rezultat bio nešto povoljniji  (Kranj vodi 45-38), da bi polovicom treće četvrtine Sonik poveo 47-49, no tada su suci donijeli nekoliko diskutabilnih odluka, pa je utakmica završila pobjedom Kranja službenim rezultatom 81-66. Ipak, konačan je rezultat trebao biti 81-68, no zapisnički je stol zaboravio upisati Kolanovićev koš.

Slovenska je turneja završena osvojenim šestim mjestom što u pripremnom dijelu sezone je rezultat koji veseli, ali više od njega raduje pristup igri i zalaganje na terenu  stoji u priopćenju KK Sonik Puntamika.

KK Sonik Puntamika:

Dario Santini   ( 10 koševa)

Leon Barešić   ( 18 koševa )

Josip Dugandžić ( 9 koševa )

Krševan Klarica  ( 102 koša )

Noa Kolanović  (  46 + 2 koša)

Angelo Kovačević

Luka Šegarić  (3 koša)

Teo Muženjak  ( 20 koševa )

Luka Peričin (  6 koševa )

Darijan Jančijev  ( 4 koša )

Juraj Brajčić (  38 koševa )

Luka Jurić  ( 38 koševa )

Trener : Pero Perić