Hrvatska
FOTO/VIDEO: Podravac uvjerljivo do kupa regije sjever

FOTO/VIDEO: Podravac uvjerljivo do kupa regije sjever

Autor: Teo Cilar

Nezaustavljivi Stefan Zadravec srušio Međimurje i donio Podravcu trofej.

Kup Krešimira Ćosića za regiju sjever otišao je u ruke košarkaša Podravca iz Virja koji su u Čakovcu bili uvjerljivi protiv Međimurja. Nezaustavljiv za obranu međimurskih košarkaša bio je Stefan Zadravec koji je ubacio čak 34 poena u finalnom susretu. Iako je počeo pripreme za novu sezonu s Međimurjem, vrativši se u matični klub nakon više godina igranja u HT Premijerligaškom rangu, Goran Fodor odlučio je ostaviti se aktivnog igranja košarke što će biti veliki hendikep za “konje“ u nastavku sezone.

KK MEĐIMURJE - KK PODRAVAC 71:88 (16:22, 25:21, 13:28, 17:17)

KK MEĐIMURJE: Rusak L. Kranjčec M. 10, Krajačić D. 25, Juras S. Drk I. 8, Kuzmić D. 8, Novak M. Ostoja D. 9, Kranjčec S. 9, Horvat S. 2, TRENER: Mario Novak.

KK PODRAVAC: Zadravec S. 34, Zadravec J. 11, Vedriš M. 8, Žaja D. 2, Balatinec M. 4, Kenđelić A. Šestak N. 8, Kodba B. 5, Križić B. Maslić T. 3, Matoić T. 13, Kuzmić I. TRENER: Mirko Hrženjak.

Prvo poluvrijeme gledali smo vrlo izjednačenu utakmicu u kojoj je Podravac nakon prve četvrtine imao šest poena prednosti, dok je Međimurje u drugom periodu razliku smanjilo na samo dva poena minusa. Nažalost po navijače Međimurja, gosti su pitanje pobjednika riješili u trećoj četvrtini.

Podravac je sjajnom igrom u trećem periodu koji je dobio s parcijalnih 28:13 pobjegao na 17 poena prednosti i riješio pitanje pobjednika. U posljednjoj su dionici bez problema sačuvali stečenu prednost i na kraju potpuno zasluženo slavili protiv Međimurja koje je tako završilo svoj put u ovogodišnjem kup natjecanju. 


Danijel Krajačić predvodio je Međimurje s 25 poena dok je Mislav Kranjčec ubacio 10, ali nitko drugi nije ubacio dvoznamenkasti broj poena, a s samo dva raspoložena igrača teško se može očekivati pobjeda protiv Podravca. Uz odličnog Zadravca, Podravac je imao još dvojicu dvoznamekastih strijelaca. Tomislav Matoić ubacio je 13, a Stefanov brat Julijan Zadravec 11 poena. 

Podravac će u nastavku kup natjecanja igrati protiv pobjednika regije istok. Spomenimo i kako narednog vikenda počinje natjecanje u Drugoj košarkaškoj ligi sjever, a već u prvom kolu očekuje nas novi susret Podravca i Međimurja, ali ovog puta u Virju. Upravo su ove dvije momčadi uz Grafičar iz Ludbrega glavni favoriti za naslov prvaka na sjeveru.