Hrvatska
Regija
FOTO/VIDEO: Trijumf mladih Zadrana u Sarajevu

FOTO/VIDEO: Trijumf mladih Zadrana u Sarajevu

Autor: Paulo Sarić

Pobjedama nema kraja!

Škola košarke Zadar osvojila je IMBL ligu. Mladići rođeni 2006. godine danas su nastupili na završnom turniru regionalne IMBL lige u Sarajevu, organiziranom u sklopu 11. Međunarodnog šestoaprilskog turnira u košarci. U mini-basket konkurenciji košarkaša rođenih 2006. i 2007. godine uz Dalmatince nastupili su i mladići iz Širokog, Podgorice i Sarajeva.


Zadrani su u polufinalu uvjerljivo svladali domaćine iz KK Koš, čiji je dres nekoć nosio i Džanan Musa, rezultatom 57-25, da bi u finalu puno tješnje, ali time i slađe, nadvisili Budućnost 34-28 i došli do regionalnog trofeja.

Igrači koje je s klupe vodio Alen Zdrilić time su popravili prošlogodišnji rezultat kada su u Dubrovniku završili kao drugoplasirani i „osvetili“ se podgoričkoj Budućnosti koja je prije manje od šest mjeseci slavila rezultatom 43-39.


Dominaciju zadarskih mladića upotpunila su individualna priznanja. Michael Ružić i Toni Torbarina izabrani su u najbolju petorku turnira, a mladi će Zadrani novi međunarodni izazov imati već idući mjesec kada putuju u Beograd na završni turnir Basket4kids natjecanja koje će se održati u sklopu završnog turnira Eurolige.