Hrvatska
Furnir i Gorica pred TV kamerama (17 sati  - HTV 2)

Furnir i Gorica pred TV kamerama (17 sati - HTV 2)

Favorit se zna, ali...

Nedjeljni susret Furnira i Gorice od 17 sati izravno će prenositi HTV 2. Biti će to susret 11.kola HT Premijer lige u kojem Dubravaši dočekuju još jednu momčad iz samog vrha lige koja je prošlogodišnjim igrama izborila ovosezonski nastup u 2 ABA ligi. Nema dvojbe da Goričanima pripada uloga favorita, a Furniru nakon poraza u završnici susreta u Zaboku nova prilika da se u jednom većem auditoriju predstave što bolje.

”Gorica je ove sezone složila jako dobru ekipu koja je pokrivena na svim pozicijama. Imaju tri organizatora igre koji im daju ritam. Jako dobro utrenirana i vođena momčad u kojoj imaju odličan šut što su pokazali i u posljednjim utakmicama. Igramo doma i bez obzira na njihovu kvalitetu uz našu agresivnu i odgovornu igru imamo šansu i u ovoj utakmici. Oni će sigurno imati dobre situacije za šut iz kojih će tražiti svoju priliku, a mi ih moramo pokušati navesti na što teže situacije za šut. Imamo motiv i želju da ovu utakmicu učinimo zanimljivom, a sigurno će i prijenos na HTV-u dodatno motivirati igrače što može biti i dvosjekli mač. Nadamo se dobroj igri, a ne da u prevelikoj želji izgorimo”.…kaže trener Vladimir Krstić.

Goricu i rad trenera Josipa Sesara u redovima Furnira najbolje poznaje Mislav Brzoja koji je prošle sezone nosio dres Gorice ” Prvi cilj nam mora biti da nametnemo svoj stil igre i uđemo maksimalno agresivno u utakmicu. Na tu agresivnost moramo pokušati smanjiti njihov postotak šuta s vanjskih pozicija. Gorica možda ima i najširu klupu od svih klubova u ligi. Jako su dobro utrenirani i možemo im samo parirati agresivnošću i skokom ukoliko želimo nešto napraviti”.

Zbog epidemiološke situacije nije dozvoljen dolazak gledatelja na utakmicu, ali će barem spomenute kamere HTV-a biti dostojna zamjena navijačima za podršku Lavovima.