Hrvatska
Furnir i Gorica u subotu će unaprijed odigrati utakmicu posljednjeg kola HT Premijer lige

Furnir i Gorica u subotu će unaprijed odigrati utakmicu posljednjeg kola HT Premijer lige

Autor: KK Gorica/KK Furnir Dubrava Photo: KK Furnir Dubrava

KC Dražen Petrović - 18 sati

Zbog obaveza u ABA 2 ligi seniori Gorice su dogovorili s ekipom Furnira novi termin održavanja utakmice zadnjeg kola HT Premijer lige. Tako će se ova utakmica odigrati prije predzanjeg kola kada Gorica dočekuje Dinamo.

Obje utakmice imaju izuzetno veliku važnost za Goričane u borbi za opstanak, a protiv ekipe iz zagrebačke Dubrave imat će priliku iskoristiti odlazak njihovog najboljeg igrača Amerikanca Hollingswortha. Bez obzira na njegov izostanak Furnir je i dalje moćna ekipa koja je već sada izborila nastup u Ligi za prvaka, teoretski osiguravši 6. mjesto na tablici uoči zadnja dva kola HT Premijer lige.

Ivan Tvrtko Majić je  košarkaško ime izgradio u Dubravi, a sada već drugu sezonu za redom uspješno brani naše boje.

Nije potrebno niti govoriti koliko nam je važna utakmica protiv Furnira u našoj borbi za ostanak   u ligi. Zadnja naša utakmica protiv Furnira je bila dosta izjednačena,   ali je pobjeda na kraju utakmice otišla na njihovu stranu   iako je mogla i na našu. Mislim da će i ovu utakmicu odlučivati detalji iako se radi o dobroj ekipi koja je već osigurala Ligu za prvaka. Mi moramo energetski bit na visokoj razini i provesti trenerove taktičke zamisli kako bi došli do pobjede koja će nam kasnije puno značiti u Ligi za ostanak” –   zaključio je Ivan Tvrtko Majić.

Trener Gorice  Braslav Turić   očekuje još jednu neizvjesnu utakmicu : „ Furnir nas je u prvoj utakmici pobijedio s jednim poenom razlike. Utakmica je bila u egalu i neizvjesna, pogotovo na kraju kada smo imali i šut za pobjedu. U subotu očekujem sličnu utakmicu samo se nadam da ćemo ovaj put mi biti bolji i koncentriraniji te na kraju pobijediti ” –   mišljenja je glavni strateg Bikova   Braslav  Turić.

Furnir, s druge strane, želi dokazati da momčad može i bez Taveiona Hollingswortha.

“Kako su se igrači dosta oslanjali na Taveiona, očekujem više napadačkih problema u smislu individualne igre, no isto tako, poznavajući dečke svi su se dokazali da su sposobni provesti taktičke zamisli, kao što su preuzimanje  odgovornosti u napadu, posebno kada se utakmica lomi,  te su osvijestili,  da ako se žele baviti ovim sportom moraju preuzeti odgovornost na sebe” – izjavio je trener Dubravaša Jeronimo Šarin.

Igrač Matej Bošnjak dodaje:

“Ispred nas su dva mjeseca koje dočekujemo spremni, motivirani i željni pobjede. Iako smo se oslanjali na Taveiona te smo zaista bili sjajna ekipa koje je kliknula na prvu, njegov odlazak je pao i nama i njemu teško, no ovo je profesionalni sport i moramo ići dalje. Kao najmlađa ekipa zaista imamo što pokazati u igri, te ponajviše opravdati očekivanja trenera i publike.”

Utakmica je na rasporedu u  subotu 25. veljače s početkom u 18 sati, a prijenos je na HKS TV-u. Igra se u KC Dražen Petrović u Zagrebu.