Hrvatska
Furnir i Pandurić 'otpuhali' Šibenku s Baldekina

Furnir i Pandurić 'otpuhali' Šibenku s Baldekina

Autor: Krešimir Galić Photo: Milan Balaban

HT Premijer liga.

Nakon tri uzastopna poraza košarkaši Furnira upisali su pobjedu u HT Premijer ligi. Na vrućem gostovanju u Šibeniku izabranici Vladimira Krstića slavili su pobjedu 90:74. Odličnom igrom u završnici treće i početkom četvrte četvrtine Furnir je stigao do 19 razlike koje je uspio sačuvati i upisati važnu pobjedu.

Prvu četvrtinu obilježio je Luka Pandurić koji je ubacio 13 od prvih 17 poena Furnira, a taj period igre Šibenka je dobila 22:19 nakon trice Milije Mikovića. Do odmora domaćini su stigli do 7 razlike (44:37) prije svega zahvaljujući razigranom dvojcu James Freeman (16) – Bruno Solomun (13). Izuzev Pandurića (15 poena, 5 asista) te u kratkom periodu Danka Brankovića i Ante Smolića Dubravaši nisu imali više napadački raspoloženih igrača uz skroman šut za tricu (3/14).

Nakon zakucavanja Solomuna početkom treće četvrtine odjurili su domaćini na 9 razlike (48:39), ali je Furnir na krilima Pandurića, Brankovića i Brzoje napravio seriju 17:1 za prednost 56:49 u 28.minuti. U završnici treće četvrtine Matej Buovac je ubacio tricu za +10 Dubravaša (63:53) na ulasku u posljednju četvrtinu.

Sjajno je Furnir otvorio četvrtu četvrtinu i zonskom obranom uveo Šibenku u velike probleme. Petorka Pandurić, Brzoja, Buljević, Buovac i Smolić odvela je Dubravaše na 19 razlike (74:55). Domaćini u završnici nisu uspijeli ozbiljnije ugroziti pobjedu Furnira kojeg je predvodio sjajni Pandurić s 30 poena i 7 asistancija. Ante Smolić je dodao 19, Danko Branković 11, a Mislav Brzoja 9 uz 10 asista. Kod Šibenke Freeman je ubacio 19, a Solomun 18 poena.