Hrvatska
Furnir nakon drame u Gorici ušao u zonu Lige za prvaka

Furnir nakon drame u Gorici ušao u zonu Lige za prvaka

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Gorica/Nenad Mudrinić

Gorica je preko Uljarevića mogla do pobjede

Furnir je u 11.kolu HT Premijer lige upisao petu pobjedu, a treću ove sezone na gostovanju. Izabranici Jeronima Šarina su slavili u Velikoj Gorici 80:79 i prvi krug završili na šestom mjestu. Dubravaši su vodili veći dio susreta, a uz bolje otvaranje (20:11) nisu uspjeli ranije slomiti domaćine koji su posljednji puta vodili četiri minute prije kraja (69:68). Uz raspoloženog Mateja Bošnjaka (25p) ključni čovjek završnice bio je Taveion Hollingsworth (19p) koji je prvo odveo Furnir na 76:72, a u samoj završnici zabio sva četiri slobodna bacanja. Imao je Karlo Uljarević (14p, 9as) četiri sekunde prije kraja priliku prodorom donijeti pobjedu Gorici, ali je lopta ostala na obruču. Domaći sastav predvodio je Dino Cinac s 21 poenom.

”Što reći nakon ovakve završnice i teške utakmice gdje smo po igri trebali utakmicu dobiti ranije, ali smo radili pogreške. Čestitke mojim momcima na pobjedi, Gorici na korektnoj i fer igri, a mi možemo ponosni s obzirom da je sedam igrača igralo pod virozom. Svaka im čast na tome, a evo nakon prvog dijela završili smo na željenom šestom mjestu i nadamo se da ćemo u drugom dijelu biti još bolji”..kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin. 


”Teško mi je reći bilo što uz 53 posto šuta za tricu, odlična slobodna bacanja, 23 asistencije i 11 skokova u napadu. Ovo nije slučajnost jer je ovo četvrta, peta utakmica zaredom da gubimo u samoj završnici. Utakmica je cijelo vrijeme bila u egalu, ali nismo je uspjeli uspješno privesti kraju. Okrećemo se drugom dijelu i gostovanju u Zaboku”..riječi su Braslava Turića, trenera Gorice.