Hrvatska
Furnir nakon Paponje doveo još jedno pojačanje

Furnir nakon Paponje doveo još jedno pojačanje

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Gorica - Nenad Mudrinić

Zamjena za Mandalinića

Nakon produženja ugovora s Vidovićem, Rađom i Karahodžićem, te dovođenjem Filipa Paponje u Furniru su pronašli zamjenu za Lovru Mandalinića. 

Novo ime u rosteru Jeronima Šarina biti će 24-godišnji Emil Savić koji je posljednjih šest mjeseci bio u Španjolskoj (Marbella), a prije toga godinu i pol nosio dres Gorice. Savić je karijeru počeo u školi košarke Cedevita, a s pretkadima i kadetima Rudeša osvajao treće mjesto na PH. U juniorskoj košarci zaputio se u Španjolsku gdje je pružao zapažene igre u u klubu Baloncesto Torrelodones u Madridu što ga je dovelo do potpisa profesionalnog ugovora s Valencijom. Igrao je na posudbi u Burgosu, a prije dolaska u Veliku Goricu igrao je i u Njemačkoj (Karlsruhe).

”Za početak bih htio zahvaliti treneru Šarinu na ukazanom povjerenju, te ugovoru na dvije sezone što mi je pokazalo da klub ima plan i drago mi je da mogu biti dio dobrih stvari koje se događaju u Dubravi. Poznajem neke momke, protiv većine sam igrao u posljednje dvije sezone nakon povratka iz Španjolske. Znam da su spremni dati svoj maksimum isto kao i ja. Furnir je ušao u doigravanje prošle sezone kad nitko to nije očekivao i napravit ćemo sve sto možemo za još veći iskorak u novoj sezoni, kako u domaćem prvenstvu tako i u Alpe Adria Cupu. S nestrpljenjem čekam početak priprema i da osjetim kako je to igrati pred sjajnim navijačima kakvi su u Dubravi”..kazao je Savić.

Kako nam je kazao trener Šarin prioritet u nastavku slaganja rostera za novu sezonu biti će dovođenje jednog visokog igrača gdje je nastala rupa nakon odlaska Filipa Krajine.