Hrvatska
Furnir testira Vukove

Furnir testira Vukove

Autor: Cibona Photo: Marin Sušić

3. kolo Lige za prvaka

Gotovo svakog dana košarkaši Cibone igraju neku od svojih službenih utakmica. Odradili su susrete u nedjelju i ponedjeljak i to vrlo naporne i dramatične, protiv Cedevite Junior i beogradskog FMP-a i u oba slučaja slavili nakon produžetka, a kraći odmor imali su samo tijekom utorka.

 Naime, već u srijedu, 29. ožujka, Vukove očekuje novi dvoboj, ovaj puta s Furnirom u Play-offu HT Premijer lige. Sesarova je momčad ponovno domaćin u Košarkaškom centru Dražen Petrović, u terminu od 18 sati.

U Ligi za prvaka došli smo do trećeg kola, pri čemu Cibosi s prethodne dvije pobjede zauzimaju sam vrh ljestvice. Ukupni im je učinak od početka natjecanja 20-4 i imaju 44 boda, baš kao i Splićani na drugoj poziciji. Ekipa iz Dubrave je pak 12 puta pobjeđivala svoje protivnike u prethodnim ogledima i zabilježila isti broj poraza te je na šestoj poziciji, ali ni po čemu ne zaslužuje ni najmanje podcjenjivanje. Uostalom, dečki koje u kadru ima trener Šarin nedavno su deklasirali Cedevitu Junior i to kao gosti, što je sasvim dovoljno upozorenje svim njihovim budućim protivnicima, pa tako i Radovčiću i suigračima.

Inače, u dvije ovosezonske međusobne utakmice u okviru nacionalne lige slavila je Cibona. Itekako je uzbudljivo bilo početkom prosinca prošle godine o čemu svjedoči i krajnji rezultat 75:75 za goste pod Tornjem dok su na svom parketu aktualni prvaci imali ipak lakši posao i pobijedili bez većih problema s 94:73.

„Igramo protiv momčadi koja je jedna od najugodnijih iznenađenja HT Premijer lige. Vidi se pritom odličan rad kolege Šarina koji ih je dobro posložio. Što se nas tiče, i dalje smo bez Bundovića, uz male izglede za povratak Aranitovića. Furnir smo pobjeđivali ove sezone, ali se jako dobro sjećamo koliko nam je bilo teško u njihovoj dvorani gdje djeluju hrabrije. Igraju žustru obranu s dosta preuzimanja, a onda okreću na zonu. No, ipak smo favoriti i mislim da su naši dečki svojim angažmanom i borbenošću zaslužili navijačku podršku“, istaknuo je Josip Sesar.

„U ovaj dvoboj, nakon vrlo zahtjevnih utakmica koje smo imali prethodnih dana, moramo ući maksimalno fokusirano i agresivno. Treba dati sve od sebe i onda očekujem i nove bodove. Navijače pozivam da dođu u što većem broju da nam budu šesti igrač“, dodao je Lovro Mazalin, koji je imao sjajan nastup protiv FMP-a te je proglašen najkorisnijim igračem 23. kola AdmiralBet ABA lige.

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr i na njihovim prodajnim mjestima kao i na blagajnama Draženova doma počevši već od 16 sati.