Hrvatska
Garma kritizirao kalendar natjecanja i poručio: 'Možemo iznenanditi u doigravanju'

Garma kritizirao kalendar natjecanja i poručio: 'Možemo iznenanditi u doigravanju'

Agrodalm gostuje kod Sonik Puntamike.

Košarkaši Agrodalma gostovanjem u Zadru kod Sonik Puntamike u četvrtak otvaraju doigravanje za HT Premijer ligu.

Trener Joško Garma u najavi doigravanja prvo se osvrnuo na tijek ove sezone i zadovoljstvo ostvarenim rezultatima:

- Imali smo cilj ove sezone izboriti doigravanje, a nije bilo primarno osvojiti prvo ili drugo mjesto. Moram reći da smo suvereno to ostvarili bez nervoze u posljednjim kolima i s tim smo ispunili cilj. Doigravanje je dimenzija više i zadovoljstvo što smo i ove sezone u vrhu lige. Uspijeli smo i ove napraviti model igre koji smo isprofilirali, i nadam se da su to ljudi sa strane i vidjeli. Imamo jednu pozitivnu priču u klubu i uz klub. Kao treneru ove sezone najdraže mi je u ovoj ligi bilo to što ni jednu utakmicu nisi mogao unaprijed planirati pobjedu. Svaka utakmica je bila novo dokazivanje i prilagođavanje što je i sama liga pokazala kroz veliki broj neizvjesnih utakmica. I mi smo dobili nekoliko utakmica u egalu i to mi daje zadovoljstvo u radu. Jedina žal što se tiče utakmica mi je poraz u Rijeci kod Kvarnera gdje smo vodili 15 razlike osam minuta prije kraja i tada jednostavno nestali s terena. To je jedini pravi naš kiks. Bilo je i neplaniranih pobjeda kao u Zadru protiv Jazina koje smo tada imale jaki roster, kaže Garma.

- Ja mislim da je želja sva četiri kluba koji su u doigravanju da naprave najveći rezultat. U pričama s ostalim kolegama svi ističu da žele pokušati izboriti Premijer ligu, kao što i mi želimo. Neznam koliko svi klubovi imaju uvida što bi im donijela Premijer liga i koliko bi trebali povećati svoj proračun. Imamo primjer Bosca koji je prošle godine bio u našem rangu, a ove godine nije uspio napraviti ništa ozbiljno. Jednostavno bez ozbiljnije financijske konstrukcije teško je nešto ostvariti. Naravno da želimo rezultatski napraviti posao, a što će ljeto donijeti ostaje nam vidjeti. Mi smo i prošle godine za jednu loptu ostali bez Premijer lige. Sada nas čeka Sonik Puntamika koja je zasluženo na prvom mjestu jer je i nas i Dubravu dobila po dva puta. U Zadru u prvoj utakmici nismo bili u napadačkom tonusu, a ostaje mi žal za utakmicom u Zagrebu koja je po ocjenama mnogih bila najbolja utakmica ove sezone u kojoj su odigrana dva produžetka, a mi smo sa sedam igrača iznijeli tu utakmicu. Ta utakmica nam je pokazala da možemo igrati s njima i ukoliko iskoristimo neke njihove slabosti sigurno da ih možemo iznenaditi. Moramo igrati bržu košarku s puno tranzcije i uz visok ritam onda imamo šanse protiv njih koji imaju jaki domaći teren, ali i širinu kadra. Naša prednost je što dolazimo iz utakmice protiv Rudeša gdje smo držali tenziju za razliku od njih koji su protiv Zapruđa igrali utakmicu bez većih tenzija, dodaje Garma analizirajući najjače strane Zadrana.

- Imaju jaki kolektiv iz kojeg iskoče pojedinci. O kvalitetama Palčića i Petanija na vanjskim pozicijama nije potrebno govoriti. Tu su Atelj, Perić, Jurjević i sigurno da im je taj kolektiv najjača strana. Nama se vratio Baran, ali nije još dosegnuo pravi natjecateljski ritam. U svakom slučaju nemamo što kalkulirati već imamo želju da uz svoj maksimum pokušamo dobiti prvu utakmicu. Znamo da to neće biti nimalo lako, ali isto tako puno puta smo ove sezone bolje igrali u gostima nego na Pešćenici. U gostima dečki vjerojatno igraju opuštenije, zaključio je Garma i naglasio jedan od većih problema u doigravanju

- Nažalost za nas klubove koji igramo u doigravanju ovaj kalendar natjecanja nikako nije prihvatljiv iz razloga što se utakmice igraju preko tjedna, a znamo da većina ovih igrača radi i sada imamo sreću da svi mogu ići na ovu prvu utakmicu. Mislim da je bolje rješenje bilo da se krenulo s vikendom, jer bi se onda i treća eventualna utakmica igrala vikendom. Klubovi u ovoj ligi nisu profesionalni i na to se moralo paziti.