Hrvatska
Regija
Golemac preuzeo klupu 'zmajčekatsih vitamina' od svog prvog 'šefa'

Golemac preuzeo klupu 'zmajčekatsih vitamina' od svog prvog 'šefa'

Autor: Branko Tabak

Nije dugo trebalo čekati do službene potvrde. Novi trener Cedevita Olimpije je Jurica Golemac,.

Nakon serije od četiri poraza u ABA ligi Slaven Rimac je dobio otkaz. Na njegovo mjesto došao je njegov bliski suradnik kojeg na stranicama ABA lige smatraju jednim od najperspektivnijih trenera Europe.

Rezultati ostvareni na klupi Primorske sigurno su jak argument za ovakvu tvrdnju.

Golemac je trenerski put započeo kao Rimčev pomoćnik na klupi Cibone u sezoni 2013/2014. Iste sezone Cibona je uzela naslov prvaka ABA lige. Radio je i kao pomoćnik Eliasa Zourosa na klupi gruzijske reprezentacije.

Prvi samostalni trenerski angažman imao je kao trener slovenskog Tajfuna. U sezoni 2017/18 preuzima Primorsku. Već u prvoj sezoni osvojio je naslov pobjednika slovenskog kupa, igrao finale ABA 2 lige te polufinale slovenskog prvenstva. Uslijedila je sezona iz snova. Golemac i Primorska su osvojili četiri trofeja. Postali su prvaci ABA 2 lige te se izborili za nastup u elitnom regionalnom natjecanju, a u Sloveniji su osvojili sve: Superkup, Kup i Prvenstvo.

Nova sezona počela je fantastično. Primorska je kao novak u ligi redom skidala favorite te je osvojila slovenski Superkup. No, istovremeno je klub ušao u financijske probleme zbog kojeg su ga počeli napuštati najbolji igrači. Nakon serije odlazaka otišao je i Golemac.

Sudbina je htjela da upravo Primorska svojom pobjedom u Ljubljani utječe na smjenu trenera u Cedevita Olimpiji i da Golemac naslijedi svog prvog šefa.