Hrvatska
Gorica je imala sve, Cedevita Šabića koji je pogodio sedam trica iz 10 pokušaja

Gorica je imala sve, Cedevita Šabića koji je pogodio sedam trica iz 10 pokušaja

Autor: Nenad Mudrinić Photo: Marin Sušić

Preokret u zadnjoj četvrtini

U zadnjoj utakmici 9. kola HT Premijer lige sastale su se ekipe Gorice i Cedevite Junior, a pobjedu je rezultatom 88:95 odnijela ekipa iz Zagreba.

Cinac je odlično otvorio utakmicu sa 7 vezanih poena, a poslije trice Majića Gorica je povela 14:7. Damir Mulaomerović bio je prisiljen na minutu odmora poslije čega se igra Cedevite stabilizirala. U 10. minuti Ciani poravnava na 18:18, a u 15. minuti Šabić je poentirao za vodstvo Vitamina 27:32. Međutim, Cinac je bio nezaustavljiv i do kraja poluvremena s 24 poena vratio Bikove u vodstvo pa se na veliki odmor otišlo s rezultatom 51:47. Obje ekipe gađale su tricu s više od 60% preciznosti pa odatle i ovako veliki broj poena, bilo je samo pitanje koja ekipa može zadržati ovaj nivo.

U nastavku je Gorica nastavila održavati vodstvo, a poslije floatera Jelenkovića ona je dostigla i dvoznamenkastih +10 (72:62). S tim se rezultatom otišlo na zadnji mali odmor, a četvrtu četvrtinu tricom je otvorio Šabić i dao do znanja da se „Vitamini” neće predati. U 33. minuti poslije duge dvice Uljarevića još je bilo +10 za domaće (79:69), ali Cedevita koristi izostanak Cinca koji je odmarao na klupi zbog 4 osobne i u 36. minuti nakon 2+1 Kučića okreću na 81:82. I kada se očekivala neizvjesna završnica gosti vođeni Kučićem odlaze na 81:90 i prelamaju utakmicu u svoju korist. Konačnih 88:95 značilo je da bodovi odlaze u Zagreb, a Gorica može biti zadovoljna igrom koja će uskoro zasigurno donositi bodove.

Vitamine su predvodili Emir Šabić s 28 poena te Vito Kučić s 20 poena i 5 asistencija. Saša Ciani ubilježio je double-double učinak s 15 koševa i 10 skokova.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Dino Cinac s 28 poena i 8 skokova. Najbolje pomagače imao je u Karlu Uljareviću koji je postigao 19 poena i 8 asistencija i Toniju Jelenkoviću koji je ubilježio samo poen manje i imao isto toliko asista. Ivan Tvrtko Majić zaustavio se na 10 poena.