Hrvatska
Gorica u zadnjoj četvrtini velikim preokretom stigla do pobjede protiv Cedevite Junior

Gorica u zadnjoj četvrtini velikim preokretom stigla do pobjede protiv Cedevite Junior

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: KK Cedevita junior

Vitamini su u krizi rezultata

U 3. kolu HT Premijer Lige za prvaka Cedevita Junior poražena je u Domu sportova od Gorice sa 77:75.

Poslije ubačaja Vite Kučića momčad Damira Mulaomerovića u 28. minuti vodila je s velikih 67:50. Međutim, Gorica je do isteka treće četvrtine taj zaostatak ipak smanjila. U zadnjih 10 minuta Cedevita Junior ušla je s prednošću 67:56, a kad je Dino Cinac goste u 32. minuti približio na zaostatak 61:67 Mulaomerović je morao pozvati timeout.

Isto je napravio i Mladen Starčević u 35. minuti nakon što je Josip Batinić zabio za 72:63 vodstvo Cedevite Junior. Nakon tog timeouta Lovro Uljarević je za Goricu pogodio tricu, a poslije promašene trice Radovića, Cinac je s četiri metra iz okreta na drugoj strani goste približio na samo -4.

Još jedan timeout trener Vitamina pozvao je na 3:24 min. do kraja. Bilo je to nakon što je Luka Tomas položio za zaostatak gostiju 70:72, a u potpuni egal utakmicu je tricom iz desnog kuta za 73:73 na 1:32 min. do kraja stavio Borna Kapusta.

Posljednji put rezultat je bio izjednačen nakon što je Kučić na 30 sekundi do završetka iz drugog pokušaja pogodio za 75:75, a Cinac je na 10.5 sekundi do završetka zabio oba slobodna bacanja, nakon što je suđena peta osobna pogreška Filipu Bundoviću.

Cedevita Junior imala je timeout i zadnji napad, no u preostalom vremenu domaćini nisu izborili pobjedu ili produžetak.

U dresu domaćina dvocifreni su bili Rok Radović (21p, 9sk i 2as), Josip Batinić (13p, 5sk i 3as), Emir Šabić (12p, 3sk i 4as), Bundović (11p, 9sk i 2as) i Kučić (10p, 1sk i 5as).

Goricu su predvodili Cinac (19p i 11sk) te Uljarević (16p, 4sk i 5as).

Kompletna statistika

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Imali smo prednost od 16 razlike. Dogodila se relaksacija, opuštanje i pristup opet… Pogotovo što je Gorica večeras došla sa samo osmoricom igrača. Mislim da ne trebamo puno trošiti riječi oko toga. Evidentno je da smo ušli u krizu i s ovakvom igrom ne zaslužujemo da budemo u Ligi 6. Iskreno, sramota me je i nemam što više za reći jer nemam nikakvo opravdanje za ovo što se desilo večeras. Toliko neodgovornosti i svega, dekoncentracije… Pogotovo nekih naših visokih igrača. Mislim da je to bila katastrofa. Međutim, Gorica je iskoristila svoju priliku i talent koji ima i na kraju spretno i sretno došla do zaslužene pobjede."

Rok Radović, krilo Cedevite Junior: "Nažalost, na kraju smo odigrali jako loše. Lopta je u napadu stajala, a u obrani smo radili greške koje ne bi trebali i nažalost smo izgubili."

Mladen Starčević, trener Gorice: "Ja sam jako zadovoljan sa stizanjem. Iskreno rečeno, moja ekipa je igrala lošije nego što smo igrali protiv Splita. Došli smo s osam igrača, imamo dosta ozljeda i bolesti. No, obično se tim tako skupi i vratilo se nam ono što smo izgubili protiv Cibone i Splita. Nismo bili dobri. Bolje smo odigrali protiv Splita i Cibone, ali na kraju smo dobili utakmicu. Iskreno rečeno, velika zasluga ide Dini Cincu, jedinom centru. Ostala dva centra su bolesna, ali izvukli smo. Čestitke i Mulaomeroviću i Cedeviti Junior jer su igrali dobru utakmicu. Većim dijelom su vodili i ne bi bilo zasluženo i da su oni dobili. No, lopta je takva, okrenula se na našu stranu i idemo kući s dva boda."

Karlo Uljarević, playmaker Gorice: "Teška utakmica. Malo mi, malo oni. Oni su na vodili skoro 20. Stigli smo ih i pokazali karakter. Danas smo, po meni, odigrali jako lošu utakmicu, ali smo izvukli vrhunsku pobjedu i to je to."

Standings provided by SofaScore LiveScore