Hrvatska
Gorici pobjeda, Cedeviti pet tehničkih, Muli isključenje

Gorici pobjeda, Cedeviti pet tehničkih, Muli isključenje

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: KK Cedevita junior

Nervoza u derbiju

U 19. kolu HT Premijer lige Cedevita Junior u gostima je poražena od Gorice 89:79. Momčad Damira Mulaomerovića igrala je bez Jure Planinića i Sandra Rašića, a iako su Goričani vodili većinu susreta, Zagrepčani su u završnici došli vrlo blizu preokreta.

Prvo poluvrijeme domaćini su uz šut za tricu 9/17 zaključili s vodstvom 49:34, s tim da su Cedeviti Junior već do velikog odmora dosuđene četiri tehničke pogreške (i još jedna u drugom poluvremenu), od čega dvije treneru Mulaomeroviću, koji je u 15. minuti isključen pa je ostatak susreta Zagrepčane vodio Luka Pešut.

Rok Radović zabio je četiri, a Emir Šabić sedam poena u 11-0 seriji kojom su se gosti na 2:06 min. do kraja utakmice približili na samo -5. Imao je kasnije Radović i kontru za -3 Cedevite Junior, no do preokreta u završnici ipak nije došlo.

U dresu gostiju Šabić je upisao 26 poena i 5 skokova, Goran Filipović je ubilježio 20 poena, 4 skoka i 2 asistencije, a Radović 12 poena, 4 skoka i 2 asistencije, dok su za domaćine po 18 poena ubacili Mate Kalajžić (7 asistencija) i Karlo Uljarević (5 skokova i 3 asistencije).

Standings provided by SofaScore LiveScore