Hrvatska
Goropadna Cedevita Junior protutnjala kroz Zabok

Goropadna Cedevita Junior protutnjala kroz Zabok

Autor: kk cedevita junior KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Mulaomerovićevi Vitamini sve su ozbiljniji kandidati i za startnu jedinicu.

U 21. kolu HT Premijer lige Cedevita Junior u gostima je bez Jure Planinića pobijedila Zabok 98:65.

Zagrepčani su prvo poluvrijeme završili s 12 poena i vodstvom 48:36, koje su izgradili zahvaljujući 10 napadačkih skokova i tome što su u napadu imali raspoložene Emira Šabića (u prvom poluvremenu 17 poena uz šut za tricu 5/7), Roka Radovića (već u prvoj četvrtini 13 poena uz šut za tricu 3/4) i Mateja Bošnjaka (do velikog odmora za 11 i pol minuta provedenih na parketu uz savršen šut 4/4 upisao 11 poena i 5 skokova, od čega 3 napadačka).

Po povratku s odmora Bošnjak, Ivan Miličević i Goran Filipović napravili kreirali su seriju 6-0 za odlazak gostiju na vodstvo 54:36, a u nastavku utakmice razlika se povećala.

Cedevita Junior naposljetku je utakmicu završila uz šut za tricu 15/31. Šabić je do kraja susreta skupio ukupno 21 poen (šut za tricu 6/11) i 5 asistencija, Bošnjak je ubilježio 21 poen (šut iz igre 8/10), 7 skokova i 3 asistencije, Radović je upisao 15 poena, 1 skoka i 1 asistenciju, a Ivan Miličević 14 poena i 3 skoka.

Zabočane je predvodio Antonio Črnjević sa 17 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Baš mi je bilo drago. Ovi dečki rade stvarno naporno cijele sezone. Rekao sam im prije utakmice da je ova utakmica Zaboku bitna da se priključe u gornji dom, a nama je ovo borba za neku treću ili drugu poziciju, dokle nas već dovede. Mislim da smo večeras stvarno igrali dobru košarku i da su momci pokazali da su pravi tim. Prije svega, shvatili smo ozbiljno utakmicu obrambeno i mislim da smo stvarno tu dominirali. Prošli put kad smo igrali protiv Zaboka imali smo dosta problema jer smo pustili da lopta ide i bili su šuterski inspirirani. Večeras smo se malo bolje pripremili. Pohvalio bih sve momke, pokazali su da su stvarno tim, i obrambeno i u napadu bila je borba za svaku loptu. Mladi klinci, i Bošnjak i Kučić i Serdarušić pokazali su da zaslužuju minute koje dobivaju."

Matej Bošnjak, centar Cedevite Junior: "Ušli smo maksimalno ozbiljno u utakmicu. Shvatili smo ekipu Zaboka maksimalno ozbiljno. To je jedna jako dobra ekipa, koja će imati što za reći u nastavku prvenstva. Nedostaje nam par igrača, no ušli smo maksimalno motivirano, s energijom i mislim da se to pokazalo na terenu."

Zagrepčani se sada okreću završnici Kupa Krešimira Ćosića...

"Mi smo mlada ekipa. Svakog respektiramo, ali nikog se ne bojimo. Tako ćemo ući tamo i mislim da imamo što za reći", dodao je Bošnjak.

Centar Cedevite Junior odigrao je najbolju utakmicu sezone: "Jako sam zadovoljan. Naravno, ima stvari koje mogu bolje, kao i uvijek, ali to je bila jedna jako dobra utakmica za mene i nadam se da će mi to za nastavak natjecanja biti dobar podstrek."

Standings provided by SofaScore LiveScore