Hrvatska
Gospari slave: Dubrovnik 'srušio' Cedevitu Junior

Gospari slave: Dubrovnik 'srušio' Cedevitu Junior

Autor: KK Dubrovnik Photo: KK Dubrovnik

FAVBET Premijer liga

Košarkaši Dubrovnika pobijedili su Cedevitu Junior u Gospinom polju, u 25. kolu FAVBET premijer lige, rezultatom 66-55.

Na krilima sjajne, energične obrane, Dubrovnik je od samog početka nametnuo svoj ritam utakmice. U prvoj četvrtini dolaze i do 10 poena prednosti (14-4). Rezultat je bio na poluvremenu 36-25. Dubrovčani su uspjeli svesti Cedevitu na samo 25 poena.

U nastavku utakmice Dubrovnik odlazi i na 15 poena prednosti (40-25, 49-34). Momčad iz Zagreba teško je dolazila do koša, no ipak, uspjeli su tek krajem treće dionice uhvatiti zaostatak i doći na osam poena manjka (49-41). S tim se rezultatom ušlo u zadnjih deset minuta.

Uspjela je Cedevita smanjiti na 49-45, pa je četiristotinjak gledatelja u Gospinom polju gledalo pravu dramu u zadnjoj četvrtini. Ukazao se tada Roko Gizdavčić, koji s dvije trice vraća Dubrovnik u lijepo vodstvo (55-47). No, do kraja je ostalo još dugih šest minuta.

Smireni Dubrovnik nije pao pod pritiskom, već se vraća u dvoznamenkasto vodstvo (60:50). Bilo je to premalo vremena za ikakav preokret.

U redovima Dubrovnika istaknuo se Tomislav Cvitković s 20 poena. Petar Dubelj i Javon Levi imali su 11 poena. Levi uz to 8 asistencija i 3 ukradene lopte. U redovima Cedevite najefikasniji su bili Toni Bilić (9 poena) te Allen i Maričević (8).

Standings provided by Sofascore