Hrvatska
Grgurević: Cibona je nivo više od nas; Gabrić: Obrana je najvažnija

Grgurević: Cibona je nivo više od nas; Gabrić: Obrana je najvažnija

Ususret gostovanja por Tornjem.

Pred "Žutima" je prvi ovosezonski derbi, klasik naše košarke. Gostovanje kod Cibone u 4. kolu HT Premijer lige (KC Dražen Petrović, subota 17 sati) ponudit će zanimljivu utakmicu.

- Igraju nivo više od nas, to je činjenično stanje. Nama je sve to izazov. Ne opterećuje nas to što Cibona dan prije igra utakmicu ABA lige, nitko ni nas ne pita kad se vozimo petnaest sati i istrčimo na parket. Mi smo koncentrirani na sebe, na stvari koje trebamo korigirati. Ne idemo biti dostojan suparnik, mi idemo pobijediti. Jasno, to je lako izjaviti, sad to treba pokazati na terenu. Za pobjedu ćemo morati odigrati najbolju utakmicu ove sezone - rekao je Splitov trener Ante Grgurević.

Tomislav Gabrić svjestan je svih izazova koji su pred "Žutima".  

- Čeka nas teška utakmica, derbi je uvijek užitak igrati. Za nas će to biti utakmica kao i svaka, do sada smo pokazali da, kada smo koncentrirani, možemo igrati sa svima. Dat ćemo sve od sebe i pokušati iznenaditi u Zagrebu. Cibona igra slično kao i mi, s puno tranzicije, bekovi su im agresivni. Bit će zanimljivo, siguran sam u to - kazao je Gabrić.

U dvoboju protiv Lovćena, u kojem je u drugom poluvremenu ubacio svih 17 poena Gabrić je "tricama" pokrenuo Split.

- Nisu moje trice inicirale preokret, nego naša obrana. U poluvremenu smo se skupili, a ja sam dobio samopouzdanje. Uvijek je najvažnija obrana, iz obrane sve kreće - rekao je Gabrić.